r
Nosalty Logó

Vargabéles 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Vargabéles 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 830 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 4984 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 223 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.5 g
  • Cink
    434 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 830 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11301 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4984 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  2. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra keverjük, majd a tejfölt, az áttört túrót , a mazsolát és a búzadarát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, a jól lecsöpögtetett tésztát belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük , a végefelé evőkanalanként a maradék cukrot beleszórjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, morzsával meghintjük, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztuk, és morzsával meghintettük. A tetejét megkenjük a vaj és a tejföl keverékével.
  5. Közepesen forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
  6. Mielőtt fölszeletelnénk, 20 percig pihentetjük.
  7. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 37425
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazán finomra sikeredett, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.