r
Nosalty Logó

Rendhagyó vargabéles

Csiki Piroska
Rendhagyó vargabéles
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

660
Kalória
34.6g
Fehérje
82.4g
Szénhidrát
21g
Zsír
170.8g
Víz
284.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
54.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    329.8 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    683.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A metéltet főni tesszük.
  2. A 4 tojássárgát 5 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, tejfölt, vaníliát, citromhéjat, a megfőtt és kihült metéltet, az 5 ek cukorral keményre vert tojáshabot és a gyümölcsöt.
  3. A piskótához a tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd a sütőporos lisztet.
  4. A tölteléket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd kanállal rárakjuk a piskóta masszát, és óvatosan elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a piskóta szép rózsaszín (12-15 perc) sütőpapírral letakarjuk, a lángot mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a töltelék is átsüljön, kb. még 10 perc (tűpróba).
  6. A megsült tésztát, a lezárt és résnyire nyitott sütőben hagyjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor ráhelyezünk a tepsire egy tálcát, és megfordítjuk, hogy a töltelék felül kerüljön. Máris fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Tepsi mérete: 25x30

Adva voltak a hozzávalók, se kedvem, se idő nem volt már tésztát gyúrni, gondoltam megpróbálom piskótával. A családnak tetszett, lehet, hogy ezután csak így készítem. Egy kis adagot megmentettem másnapra, a hűtőben a piskóta átitatódott a töltelékkel, hidegen másnap is nagyon finom volt. A tepsi méretétől függően változik a sütési idő. Ha magasabb tésztát szeretnénk, akkor kisebb tepsibe tesszük, és tovább sütjük. A piskótát készíthetjük 3 vagy 4 tojásból is, ha vastagabb tésztát szeretnénk.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...