r
Nosalty Logó

Vargabéles Barbi konyhájából

Barbi84
Vargabéles Barbi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

803
Kalória
32.4g
Fehérje
110.2g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
110.3g
Víz
159.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
34.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 803 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7406.5 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    660.9 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    661.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 4812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben felrakjuk főni, ha megfőtt, leszűrjük.
  2. Amíg fő a tésztánk, elkészítjük a túrókrémet. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt. A fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A túrós krémet és a tésztát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjéből készült habot.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk vajjal vagy olajjal.
  5. Réteslapból: 2 csomagra van szükségünk. Az egyik csomagot a tepsi aljára terítjük úgy, hogy az oldalát is befedje. Majd ráhelyezzük a túrós tésztát, és a másik csomag lapot a tetejére rakjuk. Vékonyan megkenjük olajjal.
  6. Leveles tésztából: 1 csomagra van szükség. Hagyjuk kiengedni, és félbevágjuk. Akkorára nyújtjuk a tésztát, amekkora a tepsink. Belehelyezzük, mehet rá túrós tészta, és a tetejére ráhelyezzük a szintén tepsi méretre nyújtott leveles tésztát. Ezt is vékonyan megkenjük olajjal.
  7. 180 fokon addig sütjük, amíg aranysárga lesz a teteje. Porcukorral szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

2 féle módon szoktam elkészíteni, van hogy leveles tésztából, van hogy réteslapból. Attól függ, éppen mi van itthon.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek