Nosalty Logó

Vargabéles ahogy zora készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Vargabéles ahogy zora készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4840 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6993.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4840 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük 2 ek vajjal.
  2. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a túrót, a tejfölt, a lecsepegtetett mazsolát, végül a fehérjéből csipet sóval felvert kemény habot, és lazán a cérnametélthez keverjük.
  4. Kivajazunk egy mélyebb tepsit, kibéleljük a réteslap felével, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a tésztát, majd betakarjuk a réteslap másik felével.
  5. Vajjal megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben ropogósra sütjük kb. 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x24x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5955
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Ajánló

Porcukorral megszórjuk a tetejét, vagy tejfölt összekeverünk porcukorral és azzal kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kiadós leves mellé nagyszerű fogás.

Hozzászólások

gabi13

Ezt választottam a sok vargabéles recept közül és nem bántam meg :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.