r
Nosalty Logó

Varázspálcák-sült hagymás grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Varázspálcák-sült hagymás grissini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14104.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    10159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6355 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2761 micro
Összesen 6403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg az újhagymát, vágjuk le a zöldjét, és ezt karikázzuk fel. Hámozzuk meg a vöröshagymákat és vágjuk apróra (ha előtte a csupasz hagymát megmossuk, kevésbé fogunk sírni :)
  2. Egy kis olajon serpenyőben futassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldhagymát, pároljuk meg benne, kb 5 percig. Picit sózzuk meg.
  3. Vegyünk elő két tálat, és készítsünk el két, egyelőre ugyanolyan tésztát.
  4. 5 ek tejet melegítsünk meg (mondjuk a mikróban 1,5 percig). A felét öntsük át egy másik kistányérba. Mindkettőhöz adjunk 1-1 kk kristálycukrot. Majd 1-1 cs száraz élesztőt.
  5. A nagytálakba mérjünk ki 400-400 g finomlisztet. A margarint felezzük meg, külön-külön olvasszuk fel (mikróban 2 perc 350 W-on), és öntsük a lisztekre. A tejfölnek is az egyik felét az egyikbe, másikat a másikba kanalazzuk. Majd mindkettőbe ütünk 1-1 tojást. Ha felfutott már az élesztő, ezt is beleönthetjük a tejjel együtt, majd 3-3 kiskanálnyi sót szórunk bele (aki kevésbé szereti ha valami nagyon sós, akkor elég 2-2).
  6. A habverőnek a dagasztó fejét (spirál alakú) használva, keverjük homogénné a két masszát.
  7. Most csak az egyikhez adjunk hozzá egy kis citromborsot, és 1 ek fűszerpaprikát. A másikhoz a zöldfűszereket. Majd a sült hagymát is beletesszük, fele fele arányban. Egyenként jól keverjük össze.
  8. Kb. 15 percig hagyjuk őket kelni. Addig elő lehet készíteni a deszkát és a sodrófát, a sütőlapot, és a sütőpapírt.
  9. Nyújtsuk ki egy kis liszten a zöldfűszeres masszát. Tegyük a tetejére a pirospaprikás masszát és ezen nyújtsuk ki, így alul világosabb, felül a pirosas tészta van.
  10. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, picit lisztezzük be. Vágjunk 0,5 cm csíkokat a tésztából, sodorjuk meg, és a két végét a papírra nyomva helyezzük őket el, egymás mellé pár miliméter távolságban. Én egyszerre két adagot sütöttem, összesen 5-6 sütőlapnyi lett.
  11. Reszelt sajttal megszórhatjuk.
  12. 1-1 sütet kb 15 percig sül, 5 perc nagy lángon, a többin kicsin, de ez attól is függ ki hogy szereti, kicsit keményebben (ropisan), vagy puhábban. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5875
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Chips és egyéb más adóval sújtott egészségtelen bolti termék HELYETT! :)

Receptkategóriák

Egy húzós, ámde sikeres zh időszak letudtával, sütéssel ünnepeltem. :) Bátyuskám oda van a Harry Potterért, én is szeretem, így jött az ötlet, miért ne lehetne megsütni belőle valamit? :) Hagyma időszak is van, így neki álltam ehhez. Hamar elfogyott, tehát átment a teszten. :) A készítés menetéről találtok fotókat itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek