Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos kenyérrudacskák

Mákos kenyérrudacskák
Mákos kenyérrudacskák
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég készültem ilyen rudacskát sütni, de csak tolódott és tolódott. Aztán rávettem magamat, és elkészült. Sajnos egy baj volt vele: szempillantás alatt elfogyott.:-D Érdemes dupla adaggal indítani.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kitűnő rágcsa tévézéshez, akár ropi helyett is. Ha vékonyabbra vágjuk, akkor ropogósabb.

Mák helyett más magokkal is megszórhatjuk: len-, szezámmag, stb.

Nagyszerű ajándék is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk.

  2. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  3. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk.

  4. 1 cm széles csíkokat vágunk, és hengerré sodorjuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

  6. Egy kis ecset segítségével spirál alakban lekenjük vízzel, majd megszórjuk a mákkal.

  7. 250 fokra (maximális hőfokra) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 146
elküldve: 9
receptkönyvben: 308
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos grissini, mákos rúd, mákkal szórt rudacska

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Thu, 2015-01-01 19:24

Kedves Andi!
Szilveszterre sütöttem meg a kenyérrudacskákat, két és félszeres adagot. Én is beletettem a tésztájába a mákot, de így is megdagadt a tészta rúd kellőképpen. A vízzel kenést módosítottam, gyorsított eljárással flakonból porlasztva , lefújva vele a tepsiben sorakozó tésztarudakat. Nagyon ízletes lett, jó kis ropi.
Csak egy kérdés motoz a fejemben, hogyan lehetséges ezt az aranysárga színt elérni, mint a fotón a tiéd?
Nálam pirosasra sült, de közben előtte sem volt ilyen ragyogóan aranysárga. Ez vajon megvilágítás eredménye, fotótechnika? Megöl a kíváncsiság az itt lelt kenyérféléknél, bagetteknél is ugyanez a kérdés motoszkál bennem mindig.
A receptért köszönet, többször is használatban lesz, a család örömére. Ja és legközelebb vigyázok, hogy maradjon itthon nekünk is belőle, most későn vettem észre, hogy mindet szétosztottam, még jó, hogy Glaser sajtos sós rudacskáiból is dupla adag készült és abból jutott itthonra is.
Köszönet a receptért!
üdv: Margó

Nickye
Nickye / Nickye Sun, 2014-12-28 18:04

Nekem se dagadt meg dupla akkorára, elég nehéz volt hengerekké alakítanom. egyenlőre sülnek kíváncsi leszek az eredményre. :)

balazs-szandi
balazs-szandi Mon, 2013-03-18 13:54

Màsodjàra kèszìtem el, könnyű, gyors. Csak egy kèrdèsem lenne: hosszan dagasztottam, melegen van, de mègsem làtom, hogy duplàjàra dagadna. Mit csinàlhatok rosszul?
Tettem a tèsztàjàba is màkot, szezàmmagot, hogy különlegesebb legyen :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-03-18 15:40

Kedves Balázs-Szandi,
Örülök, hogy kipróbáltad és hogy már nem is egyszer :-)
Nekem az a tapasztalatom, ha a kelt tésztába kerül egyéb, pl. mák vagy egyéb apró mag, akkor sokkal nehezebben kel, lassabban jön fel, lehet nem emelkedik meg annyira, mint egy úgynevezett üres kelt tészta.
Talán ez lehet az oka.
Azért remélem így is fincsi lett.
Szép napot kívánok!
Üdv:Andi

balazs-szandi
balazs-szandi Mon, 2013-03-18 16:08

Köszönöm a gyors vàlaszt :) Előnye: ìgy, hogy nem kelt meg annyira, pont belefèr egy tepsibe az egèsz. Finomnak nagyon finom lett :) Az asztalon vàrja Anyukâmat :)

306
finomliszt 20 dkg
0.5 tk
instant élesztő 1 kávéskanál
víz 1 dl
margarin 1 ek
mák 2 dkg