Nosalty Logó

Mákos kenyérrudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Mákos kenyérrudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk.
  4. 1 cm széles csíkokat vágunk, és hengerré sodorjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Egy kis ecset segítségével spirál alakban lekenjük vízzel, majd megszórjuk a mákkal.
  7. 250 fokra (maximális hőfokra) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16646
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Kitűnő rágcsa tévézéshez, akár ropi helyett is. Ha vékonyabbra vágjuk, akkor ropogósabb. Mák helyett más magokkal is megszórhatjuk: len-, szezámmag, stb. Nagyszerű ajándék is lehet.

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Már rég készültem ilyen rudacskát sütni, de csak tolódott és tolódott. Aztán rávettem magamat, és elkészült. Sajnos egy baj volt vele: szempillantás alatt elfogyott.:-D Érdemes dupla adaggal indítani.

Hozzászólások

Torma

Andi, de szepek!!! Jo a recept is!T:)

Andi80_

Köszönöm szépen :-)

pussycat

Nagyon ugyes megoldas. Azt gondoltam, hogy sokkal macerasabb. Koszi !:)

Andi80_

Tényleg nem nehéz és megéri elkészíteni :-)

Törölt felhasználó

Màsodjàra kèszìtem el, könny?, gyors. Csak egy kèrdèsem lenne: hosszan dagasztottam, melegen van, de mègsem làtom, hogy duplàjàra dagadna. Mit csinàlhatok rosszul? Tettem a tèsztàjàba is màkot, szezàmmagot, hogy különlegesebb legyen :)

Andi80_

Kedves Balázs-Szandi, Örülök, hogy kipróbáltad és hogy már nem is egyszer :-) Nekem az a tapasztalatom, ha a kelt tésztába kerül egyéb, pl. mák vagy egyéb apró mag, akkor sokkal nehezebben kel, lassabban jön fel, lehet nem emelkedik meg annyira, mint egy úgynevezett üres kelt tészta. Talán ez lehet az oka. Azért remélem így is fincsi lett. Szép napot kívánok! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors vàlaszt :) El?nye: ìgy, hogy nem kelt meg annyira, pont belefèr egy tepsibe az egèsz. Finomnak nagyon finom lett :) Az asztalon vàrja Anyukâmat :)

Nickye

Nekem se dagadt meg dupla akkorára, elég nehéz volt hengerekké alakítanom. egyenl?re sülnek kíváncsi leszek az eredményre. :)

dadimami

Kedves Andi! Szilveszterre sütöttem meg a kenyérrudacskákat, két és félszeres adagot. Én is beletettem a tésztájába a mákot, de így is megdagadt a tészta rúd kell?képpen. A vízzel kenést módosítottam, gyorsított eljárással flakonból porlasztva , lefújva vele a tepsiben sorakozó tésztarudakat. Nagyon ízletes lett, jó kis ropi. Csak egy kérdés motoz a fejemben, hogyan lehetséges ezt az aranysárga színt elérni, mint a fotón a tiéd? Nálam pirosasra sült, de közben el?tte sem volt ilyen ragyogóan aranysárga. Ez vajon megvilágítás eredménye, fotótechnika? Megöl a kíváncsiság az itt lelt kenyérféléknél, bagetteknél is ugyanez a kérdés motoszkál bennem mindig. A receptért köszönet, többször is használatban lesz, a család örömére. Ja és legközelebb vigyázok, hogy maradjon itthon nekünk is bel?le, most kés?n vettem észre, hogy mindet szétosztottam, még jó, hogy Glaser sajtos sós rudacskáiból is dupla adag készült és abból jutott itthonra is. Köszönet a receptért! üdv: Margó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.