Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini ahogy Dorien készíti

Grissini ahogy Dorien készíti
Grissini ahogy Dorien készíti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valami rágcsálnivalóra vágyunk, vagy sörkorcsolya kell, mindig készítek grissiniket. Eddig még mindig hatalmas sikert arattam vele.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, közepébe kis mélyedést készítünk.
  2. Az éleszőt a cukorral felfuttatjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a liszthez, gyúrjuk.
  3. Evőkanalanként hozzáadjuk az olívaolajat és az oregánót is.
  4. A tésztát simává dagasztjuk, majd lisztezett tálban meleg helyen 3/4 órát kelesztjük.
  5. 4 cipóra osztjuk, majd a cipókat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, és kézzel kisodorjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 10-15 perc alatt megsütjük, épp hogy csak kicsit megbarnuljon. Nem kell nagyon megsütni, mert ha túlsütjük, nagyon kemények lesznek a grissinik.
  7. Különböző mártogatósokkal tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 778
elküldve: 4
receptkönyvben: 155
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorien23

Mióta szakács: 2012.11.03.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grissini, oregánós rudak, sós rudacskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
1.5 ek
oregánó 0 ízlés szerint