Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-baconös csavart grissini

Fokhagymás-baconös csavart grissini
Fokhagymás-baconös csavart grissini
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly egy film kapcsán egy csapat csajra bukkantam a neten. Ahogy az lenni szokott, a kezdeti ismerkedés és beszélgetés átcsapott sütésbe-főzésbe, s egy kedves fórumtársunk közzétette ennek a receptnek az alapját, melyet én a családom ízlésére átalakítottam.

Ebből a mennyiségből 72 db lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejükre

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tej + víz keverékében a cukorral együtt felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és kidolgozzuk.
  3. A tésztát egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, a kenéshez a 3 ek olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
  5. A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk,  így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
  6. Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  7. A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félretesszük.
  8. A tészta egyik szélén szorosan egymás mellé rakosgatjuk a baconkockákat, mellettük szorosan végigvágjuk hosszában a tésztát, majd egyesével keresztbe is. A baconos tésztakockát kézbe véve kicsit széthúzzuk,  középen egyszer megcsavarjuk és úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt egészen addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. A végén a maradék olajjal a tetejüket megkenjük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 50x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 156
elküldve: 9
receptkönyvben: 309
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

szakacsszilvi

Mióta szakács: 2011.03.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás csavart rudacskák, baconos ropogós, fokhagymás-baconos csavart rúd,

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Milus07
Milus07 Wed, 2012-07-25 09:50

Szia! Nagyon jól "hangzik" a recepted,a férjem rögtön lecsapott rá..szombaton lesz nálunk egy kis kerti parti, ha ma vagy holnap megsütöm, akkor eltárolható szombatig? (persze eldugva,különben biztos elfogyna:)) Előre is köszi :-)

szakacsszilvi
szakacsszilvi / szakacsszilvi Wed, 2012-07-25 11:45

Nem tudnám megmondani, nálunk nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el még aznap. Egyetlen egyszer maradt meg egy dobozzal, mert azt a lányomnak félretettem, azok külseje és a bacon "kemény" lett a dobozban, a belseje azonban puha maradt. Ha van lehetőséged, én azt javasolnám, inkább pénteken este csináld meg, akkor biztosan marad szombatra is és nem szárad ki másnapra. Én langyosan szeretem a legjobban, de ízlések és pofonok különbözőek.

szakacsszilvi
szakacsszilvi / szakacsszilvi Sun, 2012-03-11 09:28

Kedves Ildikó, először a bacont vágod kockára. Majd, amikor a tésztát kinyújtottad és bekented a fokhagymás olajjal, akkor ráteszed a már kockára vágott bacont, és az már megmutatja, mekkora tésztakockákat kell alatta vágni. Utána kézbe veszed a tésztás bacont, meghúzod egy kicsit , és megcsavarod.

830
finomliszt 40 dkg
1 tk
olívaolaj 2 ek
élesztő 2 dkg
víz 2 dl
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
bacon 200 g
olívaolaj 3 ek
szezámmag 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd