Fokhagymás-baconös csavart grissini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
szakacsszilvi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
50g bacon197 kcal
A tetejükre
Összesen
818
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1921.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1075 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
818
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 170.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7686.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 1468 mg
-
Nátrium 4300 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 362.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
3272
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos tej + víz keverékében a cukorral együtt felfuttatjuk.
- A lisztet és a sót összekeverjük, majd az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és kidolgozzuk.
- A tésztát egy óra alatt megkelesztjük.
- Míg a tészta kel, a kenéshez a 3 ek olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
- A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk, így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
- Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félretesszük.
- A tészta egyik szélén szorosan egymás mellé rakosgatjuk a baconkockákat, mellettük szorosan végigvágjuk hosszában a tésztát, majd egyesével keresztbe is. A baconos tésztakockát kézbe véve kicsit széthúzzuk, középen egyszer megcsavarjuk és úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt egészen addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. A végén a maradék olajjal a tetejüket megkenjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 50x40
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 33464
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szakacsszilvi
5 recept
Tavaly egy film kapcsán egy csapat csajra bukkantam a neten. Ahogy az lenni szokott, a kezdeti ismerkedés és beszélgetés átcsapott sütésbe-főzésbe, s egy kedves fórumtársunk közzétette ennek a receptnek az alapját, melyet én a családom ízlésére átalakítottam. Ebből a mennyiségből 72 db lett.