r
Nosalty Logó

Fokhagymás-baconös csavart grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szakacsszilvi
Fokhagymás-baconös csavart grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7686.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    4300 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükre

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tej + víz keverékében a cukorral együtt felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és kidolgozzuk.
  3. A tésztát egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, a kenéshez a 3 ek olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
  5. A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk, így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
  6. Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  7. A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félretesszük.
  8. A tészta egyik szélén szorosan egymás mellé rakosgatjuk a baconkockákat, mellettük szorosan végigvágjuk hosszában a tésztát, majd egyesével keresztbe is. A baconos tésztakockát kézbe véve kicsit széthúzzuk, középen egyszer megcsavarjuk és úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt egészen addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. A végén a maradék olajjal a tetejüket megkenjük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 33464
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás-baconös csavart grissini
szakacsszilvi 5 recept

Tavaly egy film kapcsán egy csapat csajra bukkantam a neten. Ahogy az lenni szokott, a kezdeti ismerkedés és beszélgetés átcsapott sütésbe-főzésbe, s egy kedves fórumtársunk közzétette ennek a receptnek az alapját, melyet én a családom ízlésére átalakítottam. Ebből a mennyiségből 72 db lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükre

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...