r
Nosalty Logó

Villámgyors hamis grissini paradicsomsalátával

Nosalty
Villámgyors hamis grissini paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

451
Kalória
15.7g
Fehérje
29g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
117.8g
Víz
57.7g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 2706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    706.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 2706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    971 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

parmezános hamis grissini

  1. A leveles tésztát vegyük ki használat előtt 30 perccel a hűtőből, hogy kicsit kiengedjen, majd tekerjük ki.
  2. A tésztát kenjük le felvert tojással, majd sózzuk-borsozzuk, utána pedig ráreszeljük a parmezánt, amennyire tudjuk, egyenletes rétegben.
  3. A tésztát ezután nagyjából 1,5cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat ezután egyesével megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. A csavarást végezhetjük a levegőben, a tésztacsík két végét egy-egy kezünkben tartva, vagy úgy is, hogy a tészta egyik végét a tepsire tesszük, és a tésztacsík másik végét csavarjuk (mintha fonalat sodornánk).
  4. A megcsavart tésztacsíkokat tegyük egymástól legalább 1,5-2 centi távolságba a tepsin, mert egy kicsit megnő majd az élesztős leveles tészta.
  5. 200 fokos sütőben süssük a hamis grissiniket 15 perc alatt aranybarnára, közben pedig pont van időnk elkészíteni a salátát.

paradicsomsaláta

  1. A paradicsomokat tetszés szerint felezzük, negyedeljük, daraboljuk vagy szeleteljük - érdemes többféle paradicsomot használni és más-más módon felvágni, így szép rusztikus lesz a salátánk.
  2. A paradicsomokat tegyük egy nagy keverőtálba, és adjuk hozzá a felezett olajbogyót és a vékony csíkokra vágott salottahagymát. Borsozzuk, majd spricceljünk rá a Bertolli extra szűz olívaolaj spray-ből és forgassuk össze az egészet.
  3. A paradicsomsalátát tegyük át egy szép kínálótálra és tegyük rá a felezett mozzarellagolyókat, majd a bazsalikomleveleket is. Végül sózzuk is meg - ezt azért érdemes csak a végén megtenni, hogy ne engedjen hamar sok levet a paradicsomsaláta.
  4. Végül tálaljuk a saláta mellé (vagy akár a salátára) a grissiniket, amiket aztán a paradicsomsalátával fogyaszthatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tetszetős kinézetű, minden ízében olasz nassolnivalót bármikor elkészíthetjük, ha van egy szabad félóránk. A rusztikus paradicsomsaláta önmagában is megállná a helyét bármilyen alkalomra, de ha még leveles tésztából hamis grissinit is sütünk mellé, akkor még szebb és tartalmasabb fogást varázsolhatunk belőle.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Duplán sajtos masni

Nem szeretjük használni azt a szörnyen túlzó kifejezést, hogy "függőséget okozó", de esküszünk, hogy ez a duplán sajtos, belül puha, kívül ropogós kis csokornyakkendő pontosan ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek