r
Nosalty Logó

Grissini 3. - parmezános

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grissini 3. - parmezános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2082 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 521 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2082 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra.
  2. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük (kb. 40 fokosra), majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A lisztet, a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk.
  4. A tésztát téglalap formára nyomkodjuk a kezünkkel (kb. két tenyérnyi méretűre), majd ujjainkkal sűrűn benyomkodjuk. Háromrét hajtjuk (a tészta alsó és felső harmadát felhajtjuk), majd újra benyomkodjuk az ujjainkkal. Elfordítjuk45 fokkal, megint egymásra hajtjuk a két végét és újra megnyomkodjuk. Az olaszok ezt a hajtogatási technikát nevezik "colomba", azaz galamb technikának, a lényege, hogy így levegőbuborékok kerülnek a tésztába, ami javítja az állagát és segíti a kelesztést.
  5. Nedves konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük.
  6. A hajtogatást megismételjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
  7. A tésztát lisztezett munkafelületen két nagy téglalapba kinyújtjuk és kb. 1 cm szélesen, keresztirányban felvágjuk.
  8. A tésztacsíkokat a kezünkkel hengerré sodorjuk, úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk, a két végét pedig ellapítjuk. Tepsiben 10 percig pihentetjük.
  9. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és a grissiniket ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10602
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Csak úgy ropogtatni, bor mellé. Huszonpár darab grissini lesz belőle. A megmaradt grissiniket ropotgépben ledarálhatjuk és kitűnően lehet vele panírozni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Móricka életében először megy gyerekzsúrba. Az édesanyja - mielőtt elmegy - ellátja pár jótanáccsal. "Kisfiam, mindent szépen köszönj meg, ami pedig nem ízlett, arról inkább ne mondj semmit." Móricka el is megy a gyerekzsúrba, majd távozóban közli: "Kezicsóóókolom, nagyon szépen köszönöm a ropit, a többiről inkább nem mondok semmit." :D Ez a vicc szállóige a baráti körünkben, minden buli után úgy búcsúznak el tőlem a barátok, hogy "Köszönjük a ropit." :D Nekem a grissiniről, vagyis az olasz "ropiról" mindig ez jut eszembe. Ez a grissini Georgio Locatelli receptje, egyébként a főzősulink mai termése. :)

Hozzászólások

nyamóka

Ez story halálos! :DDDDDDDDD És hát -tudom, hogy ismétlem magam-de a fotó megint nagyon hangulatos! :))

nyamóka

Ez story halálos! :DDDDDDDDD És hát -tudom, hogy ismétlem magam-de a fotó megint nagyon hangulatos! :))

Törölt felhasználó

Szia nyamóka, hidd el, a sztori ragadós...csak meséld el egyszer valami házibuliban, biztos lesz egy barátod, aki majd így köszön el...nálunk is így kezd?dött, vagy 3-4 éve :P

nyamóka

Majd kipróbálom!! :DDDDD A "ropit" is, meg a sztorit is! :DD

Mártika és Feri

Kedves Juci! Amikor a fotót megláttam anyósom sós stanglija jutott el?ször eszembe. ( bajor-osztrák stangl szóból). Igazi sör illetve borkorcsolyáról beszélhetünk ebben az esetben is csak olaszul grissininek, magyarul rudacskákról vagy ropiról beszélhetünk. Mindenkinek ajánlom az általad elkészített finomságot egy ?szi délutáni beszélget?s, borozgatáshoz. Ferenc További jó sütés-f?zést kívánunk Neked és minden f?z?iskolásnak. Szép Napot kíván! Mártika és Feri

Törölt felhasználó

Kedves Mártika és Feri, köszönöm kedves szavaitokat! Juci

OsztriGa

De jót nevettem!!! ÉÉÉÉÉs én ezt a viccet még miért nem hallottam? A recept is nagyon jónak t?nik, csak id?ben neki kell állni, mert ugye a 20 perc az még csak a munkát jelenti... Gondolom a parmezánt nem lehet másféle sajttal helyettesíteni, ugye? Mert az épp, nincs itthon... Köszönet a receptért, már mentettem is. T.

Törölt felhasználó

Szia Timi, hát igen, a parmezánt nem lehet mással kiváltani...esetleg Grana Padano, az olcsóbb és az íze ugyanaz, mint a parmezánnak. Ja, ésmég egy valami, hogy friss parmezánt használj, az el?re lereszelt dobozos az felejt?s, semi köze az igazi parmezánhoz. Juci

Törölt felhasználó

Még valami: igaz, hogy id?ben neki kell állni, de ha "nettó" számolod a készítést, akkor kb. negyed óra (gyúrás+formázás) a fennmaradó id?ben bármi mást lehet csinálni. :)

Törölt felhasználó

Tetszik a recepted, Juci, még sosem csináltam grissinit, úgy érzem itt az ideje. Ha lesz egy kis id?m neki is állok. :-) Szép napot! üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Szia Zsani, köszönöm Georgio Locatelli nevében (az ? receptje :) ) nyugodtan vágj bele, egyáltalán nem bonyolult, és isteni finom! Juci

Moncsa

Juci, koszi a receptet, sikert aratott ;) A story is... elmeseltem egyetlen szerelmemnek (miutan lejott a padlasrol es osszemaszkalta a frissen felmosott eloszobat), mire elvigyorodott es kozolte: Naigen. Mindent szigoruan a bonton szerint! :DDD Ahh, ferfiak....

Törölt felhasználó

Szervusz! Megint Én! Egyszer?en nem tudok leszakadni a receptjeidr?l!!! Veszélyes vagy ám.... :P Nekem Te vagy magyar Nigella Lawson, a story-k, a képeid annyira megnyer?ek, hogy egyszer?en nem lehet megállni, muszáj megcsinálni, ha mód van rá minél el?bb! Annyira profi az egész! S?t hogy hazai "TV gourmet"-nkat ne is említsem, ? receptjeit, és magazinját nem is nézegetem, és nem is vettem soha. Valahogy ez már túl gerilla propaganda. Azt hiszem 4-5 hónapja nem volt kedvem f?zni.... Most úgy érzem mindenhez kedvem van! Köszönöm neked, a receptjeidnek és a fantasztikus képeidnek!!!! Üdv Timi

Bandeee

Szia Juci! Helyzetjelentés: most kaptam ki ?ket a süt?b?l, hát ez valami fenomenálisan finom lett! Úristen alig bírom letenni... Lehet elfogy mire hazajönnek a többiek :) Köszönöm a receptet! U.i. Sajna parmezán nem volt itthon, úgyhogy zöldf?szeresen készítettem el pizzaszósszal megspékelve. Nyamm nyammm!! :)De egy tuti; holnapra hozatok férjurammal sajtot....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.