r
Nosalty Logó

Grissini 3. - parmezános

NS
Grissini 3. - parmezános
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
16.9g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
19.4g
Víz
37.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    297.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2082 kcal
  • 13% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra.
  2. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük (kb. 40 fokosra), majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A lisztet, a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk.
  4. A tésztát téglalap formára nyomkodjuk a kezünkkel (kb. két tenyérnyi méretűre), majd ujjainkkal sűrűn benyomkodjuk. Háromrét hajtjuk (a tészta alsó és felső harmadát felhajtjuk), majd újra benyomkodjuk az ujjainkkal. Elfordítjuk45 fokkal, megint egymásra hajtjuk a két végét és újra megnyomkodjuk. Az olaszok ezt a hajtogatási technikát nevezik "colomba", azaz galamb technikának, a lényege, hogy így levegőbuborékok kerülnek a tésztába, ami javítja az állagát és segíti a kelesztést.
  5. Nedves konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük.
  6. A hajtogatást megismételjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
  7. A tésztát lisztezett munkafelületen két nagy téglalapba kinyújtjuk és kb. 1 cm szélesen, keresztirányban felvágjuk.
  8. A tésztacsíkokat a kezünkkel hengerré sodorjuk, úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk, a két végét pedig ellapítjuk. Tepsiben 10 percig pihentetjük.
  9. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és a grissiniket ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Móricka életében először megy gyerekzsúrba. Az édesanyja - mielőtt elmegy - ellátja pár jótanáccsal. "Kisfiam, mindent szépen köszönj meg, ami pedig nem ízlett, arról inkább ne mondj semmit." Móricka el is megy a gyerekzsúrba, majd távozóban közli: "Kezicsóóókolom, nagyon szépen köszönöm a ropit, a többiről inkább nem mondok semmit." :D Ez a vicc szállóige a baráti körünkben, minden buli után úgy búcsúznak el tőlem a barátok, hogy "Köszönjük a ropit." :D Nekem a grissiniről, vagyis az olasz "ropiról" mindig ez jut eszembe. Ez a grissini Georgio Locatelli receptje, egyébként a főzősulink mai termése. :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek