Grissini 3. - parmezános
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
94g finomliszt341 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
3g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
10g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
7.1g vaj51 kcal
-
53.2g finomliszt194 kcal
-
28.4g tej16 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
8.5g parmezán sajt33 kcal
-
1.4g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6844.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 867 mg
-
Nátrium 4697 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 13% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
375 g finomliszt
-
200 ml tej
-
10 g élesztő
-
10 g só
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 230 fokra.
- A vajat lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük (kb. 40 fokosra), majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- A lisztet, a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva összegyúrjuk.
- A tésztát téglalap formára nyomkodjuk a kezünkkel (kb. két tenyérnyi méretűre), majd ujjainkkal sűrűn benyomkodjuk. Háromrét hajtjuk (a tészta alsó és felső harmadát felhajtjuk), majd újra benyomkodjuk az ujjainkkal. Elfordítjuk45 fokkal, megint egymásra hajtjuk a két végét és újra megnyomkodjuk. Az olaszok ezt a hajtogatási technikát nevezik "colomba", azaz galamb technikának, a lényege, hogy így levegőbuborékok kerülnek a tésztába, ami javítja az állagát és segíti a kelesztést.
- Nedves konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük.
- A hajtogatást megismételjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
- A tésztát lisztezett munkafelületen két nagy téglalapba kinyújtjuk és kb. 1 cm szélesen, keresztirányban felvágjuk.
- A tésztacsíkokat a kezünkkel hengerré sodorjuk, úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk, a két végét pedig ellapítjuk. Tepsiben 10 percig pihentetjük.
- A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és a grissiniket ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10911
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.
Ajánló
Csak úgy ropogtatni, bor mellé. Huszonpár darab grissini lesz belőle. A megmaradt grissiniket ropotgépben ledarálhatjuk és kitűnően lehet vele panírozni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Móricka életében először megy gyerekzsúrba. Az édesanyja - mielőtt elmegy - ellátja pár jótanáccsal. "Kisfiam, mindent szépen köszönj meg, ami pedig nem ízlett, arról inkább ne mondj semmit." Móricka el is megy a gyerekzsúrba, majd távozóban közli: "Kezicsóóókolom, nagyon szépen köszönöm a ropit, a többiről inkább nem mondok semmit." :D Ez a vicc szállóige a baráti körünkben, minden buli után úgy búcsúznak el tőlem a barátok, hogy "Köszönjük a ropit." :D Nekem a grissiniről, vagyis az olasz "ropiról" mindig ez jut eszembe. Ez a grissini Georgio Locatelli receptje, egyébként a főzősulink mai termése. :)