r
Nosalty Logó

Vaníliás pudinggal töltött briós

Évi néni
Vaníliás pudinggal töltött briós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

607
Kalória
14.4g
Fehérje
88.4g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
49.5g
Víz
104.3g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    707.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A felfuttatott élesztős tejet kenyérsütőgép üstjébe öntjük, és a következő sorrendben hozzáadjuk a többi alapanyagot: tejföl, tejszín, joghurt, tojássárgája, cukor, vaníliakivonat, citruspor, levendulaszirup, olvasztott vaj, liszt, só (a lényeg, hogy mindig alulra kerüljön a folyadék, középre a liszt, legfelül a só).
  3. A dagasztóprogramot meggyúratjuk, megkelesztjük a tésztát (1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, elosztjuk 16 részre, melyekből kis cipócskákat formálunk.
  5. Közben a 4 dl tejet, a pudingport és az őrölt kardamomot robotgéppel készre keverjük.
  6. Egy adag tésztát kinyújtunk kb. 27-28 cm x 10 cm vékony téglalappá, és a téglalap alsó, hosszú oldalára felkenünk kb. 1 ek-nyi pudingot. A tésztát felsodorjuk, hogy a töltelék belül legyen, majd csiga formában feltekerjük úgy, hogy a "fejét" kiemelve, a többi tésztát köré tekerjük, majd a tészta végét a csiga alá behajtjuk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük egymástól jó távol őket, megkenjük tojással.
  8. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük (2 tepsi lett belőle).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Kedves kolléganőm, Angéla mesélte, mennyire szereti a pudingos brióst. Hát megleptem vele. Remélhetőleg a sikerre való tekintettel a hétvégén Ő is elkészíti családjának ezt a finomságot.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek