Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás pudinggal töltött briós

Vaníliás pudinggal töltött briós
Vaníliás pudinggal töltött briós
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kolléganőm, Angéla mesélte, mennyire szereti a pudingos brióst. Hát megleptem vele. Remélhetőleg a sikerre való tekintettel a hétvégén Ő is elkészíti családjának ezt a finomságot.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A felfuttatott élesztős tejet kenyérsütőgép üstjébe öntjük, és a következő sorrendben hozzáadjuk a többi alapanyagot: tejföl, tejszín, joghurt, tojássárgája, cukor, vaníliakivonat, citruspor, levendulaszirup, olvasztott vaj, liszt, só (a lényeg, hogy mindig alulra kerüljön a folyadék, középre a liszt, legfelül a só).
  3. A dagasztóprogramot meggyúratjuk, megkelesztjük a tésztát (1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, elosztjuk 16 részre, melyekből kis cipócskákat formálunk.
  5. Közben a 4 dl tejet, a pudingport és az őrölt kardamomot robotgéppel készre keverjük.
  6. Egy adag tésztát kinyújtunk kb. 27-28 cm x 10 cm vékony téglalappá, és a téglalap alsó, hosszú oldalára felkenünk kb. 1 ek-nyi pudingot. A tésztát felsodorjuk, hogy a töltelék belül legyen, majd csiga formában feltekerjük úgy, hogy a "fejét" kiemelve, a többi tésztát köré tekerjük, majd a tészta végét a csiga alá behajtjuk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük egymástól jó távol őket, megkenjük tojással.
  8. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük (2 tepsi lett belőle).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos briós, vaníliapudinggal töltött kelt briós, briós pudinggal töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
tojássárgája 2 db
méz 1 ek
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
joghurt 1.2 dl
vaj 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
levendulaszirup 2 ek
citruspor 0.5 ek
xilit 8 dkg
1 csipet
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
sikér 1 ek
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
zöld kardamom 1 tk