Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hotdog dogok

Hotdog dogok
Hotdog dogok
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemnek készítettem uzsonnára ezeket a cuki, kutyus forma kelt tésztás hotdogokat :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a langyos tejbe szórjuk az élesztőt és a cukrot, majd meleg helyen hagyjuk negyed órát pihenni.
  2. A többi hozzávalót pedig egy dagasztótálba öntjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidolgozzuk (én ehhez gépet használtam). Akkor jó, ha elválik az edény falától, és szépen visszarúg a tészta nyomás hatására (lehet, hogy nem fog hozzá kelleni az összes víz).
  3. 45 percig légmentesen zárt edényben meleg helyen hagyjuk kelni, mikor már a kétszeresére dagadt, akkor lesz jó.
  4. Egy lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 10 felé vesszük, 8-ból lesz a kutyusok teste, a maradék kettőből pedig a lábak és a fülek.

Töltelék

  1. A testnek szánt darabokból téglalapokat nyújtunk, ebbe helyezzük a virslit, rányomunk egy kis ketchupot és mustárt, megszórjuk a felaprított hagymával, majd összehengergetjük, és a két végét alaposan összenyomkodjuk.
  2. Egyik végéből megformázzuk a fejét, a másikból pedig a farkát. A lábakhoz két kisebb tésztadarabból, egy-egy súlyzóra emlékeztető formát alkotunk, a füllel is hasonlóan járunk el, csak egy nagyobb darab tésztát veszünk alapul.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin állítjuk össze a kutyusokat: először a lábakat rakjuk a helyükre, erre jön a test, és végül a fülek, egy kicsit lapítsuk le a tappancsokat és a füleket is, "ragasztó" nem kell, szépen össze fognak nőni sütéskor.

Díszítéshez

  1. Ha minden megvan, akkor két tepsinyi kutyusunk lett, akiknek a hátát megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, a szemeket és orrokat szárított paradicsom darabkákból, alaposan a tésztába nyomkodva alakítjuk ki.
  2. Előmelegített sütőben 250 fokon 15-20 percig sütjük őket. Melegen és hidegen is isteni finom és laktató!
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hotdog kutyusok, virslivel töltött kutyusok, virslis kutyusok kelt tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
finomliszt 45 dkg
rozsliszt 5 dkg
tej 1.5 dl
víz 2 dl
olívaolaj 1 ek
2 kk
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak
virsli 25 dkg
mustár 8 kk
ketchup 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 1 db
szezámmag 8 teáskanál
szárított paradicsom 0.5 db