r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diós-fahéjas háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 1243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 4967 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 4967 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tejet langyosra melegítjük, és a felében felolvasztjuk a vajat. A maradék langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
  2. Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet, és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
  3. Egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval.
  5. A töltött tésztát felcsavarjuk, és a roládot háromszögekre vágjuk.
  6. A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával.
  7. Meleg helyen még negyed órát pihentetjük. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4981
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-fahéjas háromszögek
Salamon Csilla 1175 recept

Egy receptversenyre készítettem el ezeket a háromszögeket.

Hozzászólások

Pöttöm69

Tökéletes recept! Nagyon finom lett a végeredmény. Legközelebb mákkal is kipróbálom!

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelék:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.