r
Nosalty Logó

Vadpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vadpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Elsőnek a hagymákat megpucoljuk, majd felkockázzuk..
  2. A szárított gombát alaposan meg kell mosni, többször leöblíteni, majd 1 órán át vízbe áztatni. Addig a hagymát kicsit a zsírral megdinszteljük.
  3. Amint üveges a hagymánk, hozzáadjuk a paprikával kezdve az összes fűszert, kivéve a borsikafüvet és a metélőhgymát ill. a vadpácot. Ekkor kerül bele a gomba és az apróra vágott paprika is.
  4. A húst felkockázzuk. Ha vadhússal van dolgunk, akkor legalább kétszer fel kell rakni forrni vízbe, amíg habosodik, hogy a méreganyagok kimenjenek belőle. Ezt követően hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert hagymánkhoz. Beletörjük a fokhagymát is, majd kicsit felöntjük vízzel (kb. 3 dl), illetve lehet egy kicsi borral is vegyesen. Itt jön még a vadpác is, amit lyukacsos tojásba (teatojás) töltök a borókabogyóval együtt, és a babérlevéllel.
  5. Forrás előtt takarékra levéve legalább 2, vagy 2 és fél órán át főzzük a pörköltünket fedő alatt, néha meglocsolgatva egy kis borral. Közbe időközönként kevergetjük.
  6. Utolsó fél órában hozzáadjuk a metélőhagymát és a borsikafüvet, majd amikor a hagyma teljesen szétfőtt és a hús is puha akkor elkészültünk. Sóval csak óvatosan.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 238
  • Össznézettség: 192378
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Ezt ajánlom legfőképp pörkölt fanatikusoknak! Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept saját fejlesztés. Bármilyen vadhúsból készíthető. Több véleményből, ajánlásból ill receptekből dolgoztam ki. Akinek tetszik, dobjon kérem egy véleményt. Remélem, mindenkinek kellően ízleni fog aki kipróbálja :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...