r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kukoricaderce
Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 2419 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A páchoz

Összesen 124 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2419 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A páchoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pácléhez valókat tegyük egy nagy fazékba, forrástól számítva főzzük 15 percig, majd kihűtés után helyezzük bele a feldarabolt vaddisznócombot. Tegyük a hűtőbe 2-3 napig. A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint pótoljuk a zsiradékot. A felkockázott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot. Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az apró kockára vágott vargányát. Főtt krumplival, káposztasalátával tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 113116
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
kukoricaderce 10 recept

Akciós újság - hús megvétele - pörkölt ebédre. Az édes pirospaprika mellett egy különleges, spanyol füstölt pirospaprikából is tettem a pörköltbe. Nem rontotta el.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretném kipróbálni a receptet, ezért érdekl?döm, hogy a pácléhez mennyi víz kell, mert arról nem szól a recept, de gondolom kell hozzá. Köszönettel,

kukoricaderce

Köszönöm az észrevételt, csakugyan kell víz a pácléhez. Pontos mennyiséget nem tudok írni, az a lényeg, hogy a húst és a pácléhez adott dolgokat rendesen ellepje - mondjuk mint egy húslevesnél. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A pörkölthöz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!