Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznópörkölt nokedlivel

Vaddisznópörkölt nokedlivel
Vaddisznópörkölt nokedlivel
330 perc / előkészület: 120 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a vadhúsok jellegzetes ízvilágát. Nem sokszor van lehetősége az embernek hozzájutni (hacsak nem vadász valaki a környezetében). Megéri a fáradozást elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Pörkölt

Nokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt

  1. A friss húst előkészítjük. Inaktól, kötőszövettől, faggyútól megszabadítjuk, megmossuk, és felkockázzuk vagy a fagyasztott, előre előkészített húst kiolvasztjuk.
  2. A kenyérszalonnát kockázzuk, és kisütjük a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Apróra vágott fokhagymát teszünk még bele, és addig dinszteljük, amíg meg nem érezzük az illatát. Ezután fűszerpaprikával hintjük, és átforgatjuk, hogy szép piros legyen. Rögtön beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, ételízesítjük, borsozzuk, borsikafűvel, borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük. Belerakjuk a felcsíkozott paprikát, és a felnégyelt paradicsomot. Jól átforgatjuk.
  3. Fedő alatt alacsony hőfokon főzzük (ne forrjon fel), néha megkavarva, illetve ellenőrizve, hogy elég folyadék van alatta, ha kell pótoljuk, habár a zöldségek és a hús is ereszt valamennyi levet. (A főzési idő nálam 3 óra volt. Ez hús minőségétől és típustól függően változhat.)
  4. Amikor kezd puha lenni a hús, a fedőtől megszabadítva erős hőfokon elfőzzük a levet róla, így csak a zaft marad. Felöntjük borral, és tovább főzzük ismét zaftjára, megkavargatva, nehogy leégjen. (Nekem ez még fél órámba telt.)
  5. A nokedlit elkészítjük.
  6. Az elkészült ételeket tálaljuk, savanyúságot és vörösbort kínálunk hozzá.

Nokedli

  1. A nokedlit (300 g liszt-3 tojás-só és víz segítségével kapott nyúlós-ragadós homogén állagú tészta) kis adagokban, nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 85
össznézettség: 64 579
elküldve: 6
receptkönyvben: 34
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadpörkölt, vaddisznópörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
vaddisznóhús 1 kg
kenyérszalonna 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
borókabogyó 7 db
borsikafű 3 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
vörösbor 1 dl
finomliszt 300 g
tojás 3 db
1 csipet
víz 0.1 l