r
Nosalty Logó

Vaddisznópörkölt nokedlivel

Morzsácska
Vaddisznópörkölt nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölt

Nokedli

844
Kalória
67.8g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
368.4g
Víz
135g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 3377 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    271.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1473.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 3377 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Pörkölt

  1. A friss húst előkészítjük. Inaktól, kötőszövettől, faggyútól megszabadítjuk, megmossuk, és felkockázzuk vagy a fagyasztott, előre előkészített húst kiolvasztjuk.
  2. A kenyérszalonnát kockázzuk, és kisütjük a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Apróra vágott fokhagymát teszünk még bele, és addig dinszteljük, amíg meg nem érezzük az illatát. Ezután fűszerpaprikával hintjük, és átforgatjuk, hogy szép piros legyen. Rögtön beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, ételízesítjük, borsozzuk, borsikafűvel, borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük. Belerakjuk a felcsíkozott paprikát, és a felnégyelt paradicsomot. Jól átforgatjuk.
  3. Fedő alatt alacsony hőfokon főzzük (ne forrjon fel), néha megkavarva, illetve ellenőrizve, hogy elég folyadék van alatta, ha kell pótoljuk, habár a zöldségek és a hús is ereszt valamennyi levet. (A főzési idő nálam 3 óra volt. Ez hús minőségétől és típustól függően változhat.)
  4. Amikor kezd puha lenni a hús, a fedőtől megszabadítva erős hőfokon elfőzzük a levet róla, így csak a zaft marad. Felöntjük borral, és tovább főzzük ismét zaftjára, megkavargatva, nehogy leégjen. (Nekem ez még fél órámba telt.)
  5. A nokedlit elkészítjük.
  6. Az elkészült ételeket tálaljuk, savanyúságot és vörösbort kínálunk hozzá.

Nokedli

  1. A nokedlit (300 g liszt-3 tojás-só és víz segítségével kapott nyúlós-ragadós homogén állagú tészta) kis adagokban, nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 210 p

Mindig is szerettem a vadhúsok jellegzetes ízvilágát. Nem sokszor van lehetősége az embernek hozzájutni (hacsak nem vadász valaki a környezetében). Megéri a fáradozást elkészíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...