r
Nosalty Logó

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 1444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 86 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2131.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    3556 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 1444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A pörkölt

A burgonyalepény

Elkészítés

A pörkölt

  1. A húst nagyobb kockákra vágjuk, egy kanál felforrósított olajon átsütjük, míg a színe elváltozik (szürkés lesz), majd kiszedjük. A maradék kis olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kiszedjük, húsát felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk. A megsült hagymára szórjuk a kétféle pirospaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Visszahelyezzük a húst, fűszerezzük, ráöntjük a bort, lekvárt, átkeverjük vele, majd felengedjük vízzel (vagy zöldségalaplével).
  3. Lefedve kis tűzön/ vagy sütőben lassan főzzük. Néha ellenőrizzük, hogy nem főtt-e el a lé teljesen. Szükség esetén pótoljuk. A főzést akkor hagyjuk abba, ha a hús megpuhult.

A burgonyalepény

  1. A krumplit meghámozzuk, nyersen, finom lyukú reszelőn lereszeljük, levét teljesen kinyomkodjuk, leöntjük róla.
  2. A kicsavart krumplihoz adjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a lisztet.
  3. Kevés olajon evőkanálnyi adagokat, mindkét oldalán megsütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5533
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
Évi néni 1830 recept

Az ételnek nincs apropója, csak belebotlottam ebbe a szép húsba, és pont olyan hangulatom volt, hogy ezt főzzem ebédre.

Hozzávalók

A pörkölt

A burgonyalepény

Címlapról ajánljuk

További cikkek