r
Nosalty Logó

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel

Mártika és Feri
Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

656
Kalória
47.8g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
603.8g
Víz
189.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
19.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 1968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    603.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2103 micro
  • β-karotin
    6628 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3300 micro
Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6560.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    3960 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1811.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    740 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    6308 micro
  • β-karotin
    19884 micro
  • β-crypt
    940 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9900 micro
Összesen 1968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A vadkacsamellhz

  1. Pác készítése:
  2. A páclevet egy zacskóba öntöm, majd a kacsamelleket beleteszem, a zacskó nyakát összekötöm, és a zacskót a páccal többször jól átforgatom.
  3. Egy jénai tálba teszem, és felhasználásig beteszem a hűtőbe (legalább 1 óra, de lehet egy nap is).
  4. Kacsa készítése:
  5. A pácolt vadkacsa mellhúst, forró olajban vagy libazsírban, hirtelen megpirítjuk.
  6. Majd lassú tűzön, lefedve, a páclével és kevés borral pároljuk.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, sózzuk, fűszerezzük.
  8. Betesszük a sütőbe egy jénaiban, és kb. 10 perc alatt a külsejét pirosra sütjük. (Sütés közben mézzel és saját levével kenegetjük).
  9. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.
  10. Zöldségköret készítése:
  11. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  12. A kelbimbót félbe, a répákat karikára, a brokkolit rózsáira szedjük. A cukkínit kockára, a paprikákat csíkokra daraboljuk.
  13. Egy nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a zöldségeket erős tűzön, rövid ideig, kb. 4 percig, kis vizet aláöntve pároljuk. Majd a fehérbort is hozzáadva az egészet összemelegítjük.
  14. pirítsuk vissza fele levére.
  15. Sóval és frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel (reszelt gyömbérrel) ízesítjük.
  16. Tálalás:
  17. A tányérra alapként helyezzük a zöldségeket, a sült vadkacsahúst középre ráhelyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p

Két vadkacsával tértem haza egy este, vadászat után. Gondoltam úgy készítem el, hogy mindenki, még aki nem is szereti a vadkacsát, egyen belőle.        

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek