Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két vadkacsával tértem haza egy este, vadászat után. Gondoltam úgy készítem el, hogy mindenki, még aki nem is szereti a vadkacsát, egyen belőle.

 

 


 

 


hozzávalók / 3 adag

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a vadkacsát, vadrécét.
Aki nem szereti, vigasztalódhat a finom párolt zöldségekkel.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác készítése:


  1. A páclevet egy zacskóba öntöm, majd a  kacsamelleket beleteszem, a zacskó nyakát összekötöm, és a zacskót  a páccal többször jól átforgatom.
  2. Egy jénai tálba teszem, és felhasználásig beteszem a hűtőbe (legalább 1 óra, de lehet egy nap is).

Kacsa készítése:

  1. A pácolt  vadkacsa mellhúst, forró olajban vagy libazsírban, hirtelen megpirítjuk.
  2. Majd lassú tűzön, lefedve, a páclével és kevés borral pároljuk.
  3. Amikor már majdnem puha a hús, sózzuk, fűszerezzük.
  4. Betesszük a sütőbe egy jénaiban, és kb. 10 perc alatt a külsejét pirosra sütjük. (Sütés közben mézzel és saját levével kenegetjük).
  5. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.

Zöldségköret készítése:


  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A kelbimbót félbe, a répákat karikára, a brokkolit rózsáira szedjük. A cukkínit kockára, a paprikákat csíkokra daraboljuk. 
  3. Egy nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a zöldségeket erős tűzön, rövid ideig, kb. 4 percig, kis vizet aláöntve pároljuk. Majd a fehérbort is hozzáadva az egészet összemelegítjük.
  4. pirítsuk vissza fele levére.
  5. Sóval és frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel (reszelt gyömbérrel)  ízesítjük.

Tálalás:


  1. A tányérra alapként helyezzük a zöldségeket, a sült vadkacsahúst középre ráhelyezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 790
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójaszószban pácolt vadkacsamell, pácolt vadkacsamell gazdag zöldségkörettel, pácolt vadkacsamell finom zöldségkörettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lolo
lolo / lolo Tue, 2010-01-05 14:38

Nagyon tetszik! Csak én még életemben nem találkoztam vadkacsa hússal. Nagyon más az íze mint a sima kacsának? Azon tanakodom, hogy házi kacsából készítem el! ???

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-01-26 10:10

Kedves lolo!

Igen a vadkacsának más íze és más a húsminősége is.
Pl. a házi kacsa zsírban gazdagabb.
Ha van kedved próbáld meg így elkészíteni.
De a házi kacsa elkészítésére a legjobb módot
itt találhatod meg.
http://kacsa.lap.hu/

Üdvözlettel:
Ferenc

659
vadkacsamell 60 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
méz 1 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
szójaszósz 6 ek
fehérbor 3 dl
citromlé 1 kk
ecet 1 kk
zsálya 1 tk
kakukkfű 1 tk
oregánó 1 tk
kelbimbó 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárgarépa 20 dkg
brokkoli 20 dkg
cukkini 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 tk
vaj 5 dkg