r
Nosalty Logó

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 656 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 1968 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Összesen 80 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2103 micro
  • β-karotin
    6628 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3300 micro
Összesen 656 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6560.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    3960 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1811.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    740 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    6308 micro
  • β-karotin
    19884 micro
  • β-crypt
    940 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9900 micro
Összesen 1968 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Elkészítés

A vadkacsamellhz

  1. Pác készítése:
  2. A páclevet egy zacskóba öntöm, majd a kacsamelleket beleteszem, a zacskó nyakát összekötöm, és a zacskót a páccal többször jól átforgatom.
  3. Egy jénai tálba teszem, és felhasználásig beteszem a hűtőbe (legalább 1 óra, de lehet egy nap is).
  4. Kacsa készítése:
  5. A pácolt vadkacsa mellhúst, forró olajban vagy libazsírban, hirtelen megpirítjuk.
  6. Majd lassú tűzön, lefedve, a páclével és kevés borral pároljuk.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, sózzuk, fűszerezzük.
  8. Betesszük a sütőbe egy jénaiban, és kb. 10 perc alatt a külsejét pirosra sütjük. (Sütés közben mézzel és saját levével kenegetjük).
  9. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.
  10. Zöldségköret készítése:
  11. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  12. A kelbimbót félbe, a répákat karikára, a brokkolit rózsáira szedjük. A cukkínit kockára, a paprikákat csíkokra daraboljuk.
  13. Egy nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a zöldségeket erős tűzön, rövid ideig, kb. 4 percig, kis vizet aláöntve pároljuk. Majd a fehérbort is hozzáadva az egészet összemelegítjük.
  14. pirítsuk vissza fele levére.
  15. Sóval és frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel (reszelt gyömbérrel) ízesítjük.
  16. Tálalás:
  17. A tányérra alapként helyezzük a zöldségeket, a sült vadkacsahúst középre ráhelyezzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11813
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a vadkacsát, vadrécét. Aki nem szereti, vigasztalódhat a finom párolt zöldségekkel.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
Mártika és Feri 107 recept

Két vadkacsával tértem haza egy este, vadászat után. Gondoltam úgy készítem el, hogy mindenki, még aki nem is szereti a vadkacsát, egyen belőle.        

Hozzávalók

A vadkacsamellhz

A páchoz

A zöldségkörethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.