Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel

Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel
Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó példája lehet annak, hogy vadból nem csak vadas készülhet.

Ízletes, szaftos húsétel, könnyű, gluténmentes körettel.

hozzávalók / 6 adag

Hús

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, félujjnyi szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön kiolvasztjuk. Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát.
  3. Amikor a szalonna megpirult, a tepertőket habozó kanállal kiszedjük, majd a zsírban a hagymát megdinszteljük. Amikor szép sárga a hagyma, a hússzeleteket az edénybe tesszük, úgy, hogy fakanállal a hagyma alá nyomkodjuk.
  4. 8-10 perc múlva a hússzeleteket a másik oldalán is megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott szegfűborsot, majd egy órányit főzzük. Néha forró vízzel felöntjük.
  5. Amikor a hús megpuhult, tányérra szedjük, a töpörtyűvel megszórjuk, az alábbi körettel tálaljuk.

A köret

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Az olajban a gluténmentes lisztkeveréket megpirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a rántást a joghurttal felöntjük, és elkeverjük.
  3. A rántást a zöldbabra öntjük, saját levével kicsit még felengedjük, hozzáadjuk a cukrot, Ízlés szerint még sózzuk, majd összerotyogtatjuk.
  4. Legvégül az apróra vágott zöldpetrezselymet adjuk hozzá, ezután már nem főzzük, hanem tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
34 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült vaddisznó főzelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
vaddisznóhús 1 kg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 3 nagy db
2 kávéskanál
bors 1 teáskanál
szegfűbors 0 ízlés szerint
zöldbab 750 g
joghurt 175 g
gluténmentes lisztkeverék 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 csapott ek
petrezselyem 1 csokor
víz 1.5 l