Vadkacsamell

Vadkacsamell

Leírás

A vadkacsa a házikacsa őse, húsa markánsabb ízű, zamatosabb, mint a házi szárnyasé, ugyanakkor izmosabb, szívósabb is. A kacsahús magas fehérjetartalmú, rendkívül kalóriadús étel. Mint minden szárnyasé, a vadkacsazsír is telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A melle húsa a vadkacsa mellizma, amely a szárnyakhoz kapcsolódik. Leggyakrabban sütve, illetve grillezve készítik el, süthetjük egyben, megtöltve vagy akár nyárson is. A vadkacsahúst érdemes felhasználás előtt néhány napra bepácolni, ennek eredményeként nemcsak erős, jellegzetes vadízéből veszít, hanem porhanyósabb is lesz. Miután a vadkacsa húsa izmosabb, hosszabb sütési, főzési idővel számoljunk, mint a házi kacsa esetében. A vadkacsa húsához jól illenek a gyümölcsös töltelékek, köretek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek