r
Nosalty Logó

Vaddisznósült erdei gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Vaddisznósült erdei gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaddisznó pácoláshoz

A sütéshez

A gombamártáshoz

Összesen 602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaddisznó pácoláshoz

A sütéshez

A gombamártáshoz

Összesen 3614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaddisznó pácoláshoz

A sütéshez

A gombamártáshoz

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 3614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A vaddisznó pácoláshoz

A sütéshez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A vaddisznó pácoláshoz

  1. A csontos húst alaposan lemossuk, lehártyázzuk, és leitatjuk a nedvességet.
  2. Alaposan sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a hagymával és fokhagymával. Ne sajnáljuk ezeket.
  3. Meglocsoljuk olajjal, hogy mindenhol fedje, és 2 napig hűtőben pácoljuk. Időnként meglocsoljuk a lefolyó olajjal.
  4. Ebben a zsiradékban hirtelen megsütjük minden oldalát, hogy egy pörzsréteget képezzünk a husin, így megtartja a zamatokat.
  5. Tepsibe tesszük, köré rendezgetjük a darabolt zöldségeket,fűszereket. Utána szórhatunk olyan fűszereket, amit szeretünk még. Aláöntjük a zsiradékot, kevés vizet, és lefedve 1,5-2 órát sütjük, majd a kitakarva még pirítjuk 30 percet, időnként meglocsoljuk a szaftjával.
  6. Ha kész,kivesszük a tepsiből, és pihentetjük 15-20 percet, majd szeleteljük.
  7. A gombamártáshoz az apróra szelt hagymát megpirítjuk a vajban vagy a visszamaradt zsiradékban. Rányomjuk a fokhagymát, beledobjuk a szeletelt gombát. Fűszerezzük sóval, borssal.
  8. Ha megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, tejfölös habarással besűrítjük, és a tejszínnel krémesebbé tesszük. Utána ízesítünk, ha kell.
  9. A felszeletelt húsokra mellé, rá, alá szedjük, és krokettel vagy knédlivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32006
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Ajánló

Én mindkét esetben erdei gombamártást és krokettet adtam hozzá, de biztos más körettel és mártással is finom. Ez lesz a következő kihívás!:) Kitalálni valami mást is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vadhúsokkal soha nem voltam nagy barátságban. Soha nem is főztem. Tavaly kaptunk szarvashúst egy ismerőstő, és receptet nem mellékelt. :) Egyszer ettem őzpörköltet valakinél, és az nagyon ízlett. Ő semmi extrát nem tett vele, semmi vörösbor, meg pácolás és ilyenek. Gondoltam, én is egyszerűen (semmi flikk-flakk) készítem el. Hátha.... A csoda megtörtént, nagyon ízlett, nem csak nekem a családban mindenkinek. Az szarvas volt, de amit most kaptam, vaddisznó? cska.:) Karaj és comb-ika. Ezért ezt is így próbáltam ki, és sikere volt.

Hozzávalók

A vaddisznó pácoláshoz

A sütéshez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek