r
Nosalty Logó

Vaddisznósült Márti konyhájából

Marti48
Vaddisznósült Márti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült

A mártás

766
Kalória
82.8g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
25g
Zsír
599.9g
Víz
10.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    2399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    12757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A sült

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat (ha van rajta), leöblítjük, leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük mustárral.
  2. A pácoló edénybe 4-5 ek olívaolajat öntünk, ebben a húst megforgatjuk. Az apróra kockázott fokhagymával megszórjuk, rámorzsolunk egy kis kakukkfüvet, és hozzátesszük a rozmaringágacskát. Lefedjük, és hűvös helyen sütésig pihentetjük (ca. 12 óra).
  3. Másnap erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, diónyi vaj hozzáadásával.
  4. A zöldségeket megfőzzük ételízesítős vízben. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  5. Az elősütött húst egy nagyobb jénaiba helyezzük, körülrakjuk a megfőtt zöldségekkel, a frissen felaprított hagymával, paradicsommal. A marinád maradékát a tetejére kanalazzuk. Aláöntjük a vörösbort, és a zöldségek levéből 4 dl-t. Befedjük.
  6. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor forr a szaft, 200 fokra redukáljuk a hőmérsékletet, és 2 órán keresztül pároljuk. A teteje fedővel is megpirul.

A mártás

  1. Kb. másfél óra után mixerbe szedjük az összes zöldséget, hozzáadjuk az áfonyadzsemet, és rámerjük a vörösboros szaftot, legjobb adagolva, hogy ellenőrizhessük a szósz sűrűséget. Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 ek citromlevet és pici barna cukrot.
  2. Dúsíthatjuk főzőtejszínnel. Átöntjük egy kisebb lábasba, és tálalás előtt összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x20

Karácsony-újév idejére eltettünk egy szép darab vaddisznótarját a fagyasztóba. Végre feldolgozásra került! A receptet az egyik kedvenc, német főzős oldalon találtam meg. Finomnak és az elkészítése egyszerűnek ígérkezett. Így is lett. Előző nap remekül elő lehet készíteni; marinálás és a zöldségek megfőzése. Másnap már csak össze kell állítani, és mehet is a sütőbe. Nagyon ízlett mindenkinek - biztos, hogy többször meg fogom csinálni.

További receptek

Hagymás rostélyos hátszínből

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.