r
Nosalty Logó

Vörösboros őzsült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nettino
Vörösboros őzsült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 569 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 6823 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 133 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 569 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    934.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    3535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12720.9 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    8507 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    254 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    264 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 6823 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Az összetevőket beletesszük egy tálba, összekeverjük, és 2 napig pácoljuk.
  2. A húst időnként forgatni kell, ha nem lepi el teljesen a boros pác.

Sütés

  1. A húst lecsöpögtetjük a páclétől.
  2. A páclé egy részét a fűszerekkel együtt félretesszük, és a húst egy forró serpenyőben kevés olajon előpirítjuk, minden oldalán.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a korábban félretett páclét, a húst megsózzuk, beletesszük. Szalonnával teljesen beborítjuk, és alufóliával lefedve 180 °C-on 2-2,5 órát sütjük.
  4. Majd a fóliát levéve, levének nagy részét leöntve, időnként locsolgatva kb. még fél órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 18783
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 01.

Ajánló

A felfogott sülthús-lét érdemes egy kis lábasban beforralni pecsenyelének, és mellé tálalni. Burgonyafánk körettel kiváló, amihez mi saját, házi készítésű feketeeper-lekvárt kínáltunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros őzsült
Nettino 4 recept

3 éve nálunk ünneplünk a családdal szenteste, és szeretjük mindig valami különleges menüvel meglepni őket. Így idén a halászlé és fácánleves ideális főfogása a zsenge őz(gida)sült lett. Erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurttorta kíséretében.

Hozzászólások

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek