Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-olívás töltött vadliba

Gombás-olívás töltött vadliba
Gombás-olívás töltött vadliba
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zoli öcsém volt vadászni, és kaptam tőle egy vadlibát. Ezt a receptet a neten találtam, és tetszett, így ezt választottam. Sütőben sült krumplival és vöröskáposztával tálaltam.  Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 234 kalória van. A költséget csak saccolni tudom, mivel a vadlibát ajándékba kaptam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a töltelékkel kezdünk. Ehhez megtisztítjuk a gombát és a hagymát. A gombát is és a hagymát is apróra vágjuk. Egy lábosba teszünk 1 dkg olajat, és megpároljuk rajta a hagymát, majd rátesszük a szeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Közben egy kevés fekete borssal megszórjuk. Sót nem teszünk hozzá, mert a ringli és az olajbogyó sós. Közben fél liter vízben a leveskockát is megfőzzük. Mindent kihűtünk.
  2. A zsemlét feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. A vadlibát megtisztítjuk kívül-belül. Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Az olajbogyót és a ringlit felaprítjuk, és a gombához tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az alaposan kicsavart zsemlét. Ha a libában benne van a mája, akkor azt lekaparjuk, és a töltelékhez tesszük, ha nincs benne, akkor 1,5 zsemlét áztassunk be és tegyünk a töltelékbe. A fokhagymát megtisztítjuk, és a töltelékhez reszeljük, a leöblített és felaprított petrezselymet szintén. Hozzáadunk 2 dkg puha vajat, és borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A vadliba hasüregébe betöltjük a tölteléket. Összetűzzük a bőrt.
  4. Egy mélyebb tepsibe tesszük. A vadliba mellét és combját befedjük a szalonnaszeletekkel.
  5. 2 dkg olajat és 6 dkg vajat felforrósítunk, és meglocsoljuk vele a vadlibát. Aláöntjük a marhahúslevest.
  6. 180 fokon 2-2,5 óra alatt gyakran locsolgatva megsütjük ropogósra.
  7. A megsült vadlibát tálra tesszük. Leszűrjük a tepsi tartalmát, és beforraljuk mártásnak. A fél citromnak kicsavarjuk a levét, és a mártáshoz adjuk.
  8. A vadlibát pirított krumplival vagy rizzsel, savanyúval vagy befőttel tálaljuk, és a mártást kínáljuk még mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 298
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadliba gombás töltelékkel, egészben sült vadliba, libasült vadasan gombás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

785
libahús 1.6 kg
füstölt szalonna 10 dkg
csiperkegomba 50 dkg
olajbogyó 5 dkg
ringli 2 dkg
vaj 8 dkg
olívaolaj 30 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zsemle 1 db
tej 2 dl
tojás 1 db
leveskocka 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
víz 5 dl