r
Nosalty Logó

Gombás-olívás töltött vadliba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gombás-olívás töltött vadliba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    411.8 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12125.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    5774 mg
  • Nátrium
    4583 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3043 micro
Összesen 4695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a töltelékkel kezdünk. Ehhez megtisztítjuk a gombát és a hagymát. A gombát is és a hagymát is apróra vágjuk. Egy lábosba teszünk 1 dkg olajat, és megpároljuk rajta a hagymát, majd rátesszük a szeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Közben egy kevés fekete borssal megszórjuk. Sót nem teszünk hozzá, mert a ringli és az olajbogyó sós. Közben fél liter vízben a leveskockát is megfőzzük. Mindent kihűtünk.
  2. A zsemlét feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. A vadlibát megtisztítjuk kívül-belül. Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Az olajbogyót és a ringlit felaprítjuk, és a gombához tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az alaposan kicsavart zsemlét. Ha a libában benne van a mája, akkor azt lekaparjuk, és a töltelékhez tesszük, ha nincs benne, akkor 1,5 zsemlét áztassunk be és tegyünk a töltelékbe. A fokhagymát megtisztítjuk, és a töltelékhez reszeljük, a leöblített és felaprított petrezselymet szintén. Hozzáadunk 2 dkg puha vajat, és borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A vadliba hasüregébe betöltjük a tölteléket. Összetűzzük a bőrt.
  4. Egy mélyebb tepsibe tesszük. A vadliba mellét és combját befedjük a szalonnaszeletekkel.
  5. 2 dkg olajat és 6 dkg vajat felforrósítunk, és meglocsoljuk vele a vadlibát. Aláöntjük a marhahúslevest.
  6. 180 fokon 2-2,5 óra alatt gyakran locsolgatva megsütjük ropogósra.
  7. A megsült vadlibát tálra tesszük. Leszűrjük a tepsi tartalmát, és beforraljuk mártásnak. A fél citromnak kicsavarjuk a levét, és a mártáshoz adjuk.
  8. A vadlibát pirított krumplival vagy rizzsel, savanyúval vagy befőttel tálaljuk, és a mártást kínáljuk még mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x37
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3745
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás-olívás töltött vadliba
Gonoszka1 428 recept

Zoli öcsém volt vadászni, és kaptam tőle egy vadlibát. Ezt a receptet a neten találtam, és tetszett, így ezt választottam. Sütőben sült krumplival és vöröskáposztával tálaltam.  Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 234 kalória van. A költséget csak saccolni tudom, mivel a vadlibát ajándékba kaptam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?