r
Nosalty Logó

Vörösboros kengurucomb padlizsánkrémmel

NS
Vörösboros kengurucomb padlizsánkrémmel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús

Padlizsánkrém

364
Kalória
33.5g
Fehérje
8g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
261.2g
Víz
91.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Padlizsánkrém

Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Padlizsánkrém

Összesen 1458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Padlizsánkrém

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4849.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A húst felolvasztjuk és megmossuk (én csak mirelit formátumban találkoztam eddig a hússal). Amikor felolvadt, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon edényben zsiradék nélkül kicsit rápirítunk a széleire.
  2. Áttesszük egy jénaiba, felöntjük a borral, és ha akarunk, tehetünk hozzá pár szem gombát is, de ez elhagyható. Lefedve a sütőbe toljuk, jó 30-40 percre 180 fokon. (A zacskón felhívják a figyelmet arra, hogy nem maradhat véres a hús, így figyeljünk, hogy jól át legyen sütve.)
  3. A körethez való padlizsánt megmossuk és felkockázzuk. A zsíron megpirítjuk a kockákat, sózzuk, borsozzuk, és hozzátörjük a fokhagymát.
  4. A megpirult kockák felét leturmixoljuk, és elkeverjük benne a majonézt. Tálaláskor elhúzunk egy kanál segítségével egy püré ívet a tányéron, és a megpirult padlizsánnal megszórjuk, a húst mellé szedjük. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy bevásárlásunk alkalmával megláttuk a hűtőpultban, szerettem volna kipróbálni, így hát vettünk belőle. Egészen jó kis eledel lett belőle, bár az árát tekintve nem lesz a mindennapos étkezések fő eleme.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...