Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kengurucomb padlizsánkrémmel

Vörösboros kengurucomb padlizsánkrémmel
Vörösboros kengurucomb padlizsánkrémmel
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bevásárlásunk alkalmával megláttuk a hűtőpultban, szerettem volna kipróbálni, így hát vettünk belőle. Egészen jó kis eledel lett belőle, bár az árát tekintve nem lesz a mindennapos étkezések fő eleme.

hozzávalók / 4 adag

Hús

Padlizsánkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felolvasztjuk és megmossuk (én csak mirelit formátumban találkoztam eddig a hússal). Amikor felolvadt, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon edényben zsiradék nélkül kicsit rápirítunk a széleire.
  2. Áttesszük egy jénaiba, felöntjük a borral, és ha akarunk, tehetünk hozzá pár szem gombát is, de ez elhagyható. Lefedve a sütőbe toljuk, jó 30-40 percre 180 fokon. (A zacskón felhívják a figyelmet arra, hogy nem maradhat véres a hús, így figyeljünk, hogy jól át legyen sütve.)
  3. A körethez való padlizsánt megmossuk és felkockázzuk. A zsíron megpirítjuk a kockákat, sózzuk, borsozzuk, és hozzátörjük a fokhagymát.
  4. A megpirult kockák felét leturmixoljuk, és elkeverjük benne a majonézt. Tálaláskor elhúzunk egy kanál segítségével egy püré ívet a tányéron, és a megpirult padlizsánnal megszórjuk, a húst mellé szedjük. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 7000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösborban sült kenguru, padlizsános kengurucomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Wed, 2016-07-06 14:20

Kedves Amy! Én már jó ideje szemezek a hűtőpultban lévő kenguru steakkel. Nem mertem még beletenni a kosaramba, mert lehet, hogy kidobásra kerülne az étel... Köszönöm, hogy feltetted a receptet, ezzel "bátorságot öntve belém"! Kérlek áruld el mihez hasonlít az íze! Ezzel megkönnyíted a döntésemet: vegyek-e, vagy inkább hagyjam az egészet!! Üdv: Andi

AmyMoonrose
Amy Moonrose / AmyMoonrose Wed, 2016-07-06 17:27

Kedves Andi! Az ízét leginkább egy sertés karaj ízéhez tudnám hasonlítani. A kinézete marhahús ízt sejtet, de csak ránézésre olyan. Remélem ezzel tudtam segíteni. Szép napot! Amy

363
kenguruhús 60 dkg
vörösbor 3 dl
himalája só 6 csipet
bors 6 csipet
kókuszzsír 1 ek
padlizsán 1 db
majonéz 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint