Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas zöldséggel helenától

Vadas zöldséggel helenától
Vadas zöldséggel helenától
140 perc / előkészület: 50 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesanyukám vadhúsból szokta elkészíteni, mivel az apu vadász volt. Őzhúsból  vagy  vaddisznóhúsból  készítette. A húst mindig jól letisztította, leforrázta, és zöldséggel, fűszerekkel pácolta. 1. nap főzte 40-50 percig, 2. nap csak felforralta, levette és kihűtötte. 3. nap, 4. nap is, és az 5. napon pedig megfőzte. Annyira finom, omlós volt a hús, és az ízéről ne is beszéljünk. Az ízét még most is a számban érzem! Úgy talán én sem tudom elkészíteni, mint Ő! Igazi cseh knédlivel, amilyet Prágában egy étteremben evett az apu. Ott dolgozott és gyakran étteremben evett, így a knédli recept is onnan van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom a pácolást, különleges ízt ad a húsnak. Naponta felforraljuk, lehűtjük, és be vele a hűtőbe! Ezt 4-5 napig ismételhetjük.

A knédlihez 1 kg liszt (fele dara, másik fele rétesliszt), 2 kocka élesztő (8 g), 2 kk só, 1 kk cukor, 6-8 dl tej, 1 tojás, 4 ek olaj. Én kenyérsütőben dolgozom ki a tésztát. 2 kiflit felkockázunk, olajon megpirítjuk, és a jól kidolgozott tésztához keverjük. 3 db közepes nagyságú knédli van belőle. Kb. 45 percig pároljuk, tűpróbát végezzünk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és leforrázzuk bő, forró vízzel.
  2. A kihűlt húst jól átmossuk hideg vízzel, és feltesszük egy lábasban főzni, sózzuk, borsozzuk, 3-4 babérlevelet teszünk bele, majd a megtisztított, hosszúra vágott zöldséget is.
  3. A puhára párolt zöldséget kiszedjük, kevés lével szétturmixoljuk, majd a puha húshoz visszaöntjük.
  4. Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, felöntjük a főzőtejszínnel és kevés tejjel, majd a húshoz öntjük, ízesítjük kevés cukorral, mustárral, citromlével.
  5. Igazi cseh knédlivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadas, zöldséges vadas, vadas vaddisznóhúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

815
vaddisznóhús 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
babérlevél 4 db
bors 1 tk
0 ízlés szerint
szegfűbors 1 g
főzőtejszín 500 ml
víz 1 l
finomliszt 2 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 csipet
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 1 kávéskanál
tejföl 4 ek
tej 3 dl