r
Nosalty Logó

Ünnepi lazac Wellington-módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Ünnepi lazac Wellington-módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    447 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2256 micro
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.3 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11465.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    6980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    910 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    3577 micro
  • K vitamin:
    727 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    8273 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18051 micro
Összesen 3836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfiléket kevés citromlével átkenjük és sózzuk-borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk és rádobjuk a spenótot. Félretesszük hűlni, majd jó alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Egy nagy tálba tesszük. Fűszerezzük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval. Hozzáadjuk a krémsajtot, a zsemlemorzsát, a finomra vágott kapribogyót, a reszelt parmezánt, fokhagymát és citromhéjat.
  3. A két csomag leveles tésztát kinyújtjuk: egyik lesz az alja, a másik a teteje. Az alját megkenjük magos mustárral és a lazacot a tészta közepére helyezzük, majd vastagon megkenjük a spenótos-krémsajtos keverékkel. Körbekenjük a tésztát tojássárgájával, majd óvatosan ráhelyezzük és elsimítjuk a másik tésztalapot. A felesleget derelyeszaggatóval levágjuk, a széleit alaposan lenyomkodjuk villával.
  4. Az egészet lekenjük tojássárgájával és éles késsel, finoman beirdaljuk rombuszmintásra. Megszórjuk durva szemű szóval és a közepére egy pici lyukat vájunk (ezen távozik majd a gőz).
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Miután elkészült, hagyjuk picit hűlni.
  6. Sütés alatt akár elkészíthetjük a köreteket, mi párolt zöldbabot és tepsis burgonyát készítettünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7140
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
Ünnepi lazac Wellington-módra
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A lazac Wellington másik neve, a „salmon en croute” franciául azt jelenti, hogy „lazac kéregben”. Alapvetően lazacos és spenótos töltelék kerül bele, amelyet leveles tésztával csomagolva szép aranybarnára sütünk. Kívül ropogós és vajas, a közepén pedig tökéletesen puha és szaftos. Akár hiszitek, akár nem, valójában nagyon egyszerű elkészíteni! Friss, nagy darab lazacfilével és finom krémsajtos-spenótos töltelékkel készül. Az egyszerűség érdekében előre elkészített levelestészta-lapokat használunk. Az összeállítása valójában nagyon gyors, és a sütés is mindössze 20 percet vesz igénybe. Előre lefagyaszthatjátok és tálalás előtt sütőben befejezhetitek! Halkedvelők imádni fogják! Igazán elegáns és lenyűgöző fogás azt ünnepekre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek