r
Nosalty Logó

Teriyaki lazac burgonyapürével és sárgarépa salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Teriyaki lazac burgonyapürével és sárgarépa salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

saláta

püré

lazac

Összesen 653 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

saláta

püré

lazac

Összesen 1306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

saláta

püré

lazac

Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 653 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4221.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18495 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 1306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

saláta

püré

lazac

Elkészítés

saláta

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A sárgarépát és az almát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Elkeverjük ½ ek olajjal, a citromlével és az almalével. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  3. A lazacot megmossuk, szárazra itatjuk, 2 egyenlő részre vágjuk, majd teriyaki szósszal lekenjük. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a lazacfiléket közepes hőmérsékleten oldalanként 3-4 percig sütjük, rálocsoljuk a maradék teriyaki szószt.
  4. A tejet a vajjal felforrósítjuk. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajas-tejet, és burgonyatörővel pürévé dolgozzuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A lazacot a salátával, a burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3093
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom halétel.

Hozzávalók

saláta

püré

lazac

Címlapról ajánljuk

További cikkek