r
Nosalty Logó

Füstölt édespaprikás lazacfilé spenótágyon

MIRELITE
Füstölt édespaprikás lazacfilé spenótágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A körethez

365
Kalória
38.2g
Fehérje
21.9g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
203.5g
Víz
96.6g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 365 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 1459 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4324 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8972 micro
Összesen 365 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    814.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    3045 micro
  • K vitamin:
    1399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    17297 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35888 micro
Összesen 1459 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2908 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, vágjuk 4-6 szeletre.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a paprikát, a borsot és a sót.
  3. Locsoljuk meg a mézzel a lazacfiléket, és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel.
  4. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk pácolódni minimum 1 órát.
  5. Felforrósított serpenyőben 4-5 perc alatt süssük meg a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2-3 percig.
  6. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdet préseljük, majd hozzáadjuk a forró vajhoz, beledobjuk a spenótleveleket, és 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk.
  7. Tálaláskor a spenótlevelekre helyezzük a lacazfilét, és frissen facsart citrom levével meglocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy lazacfilé ebédre vagy vacsorára könnyű és ízletes fogás! www.mirelite.hu a receptet NYAMM.hu ajánlja

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...