r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült spenótos lazac

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Leveles tésztában sült spenótos lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9943 micro
Összesen 697 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5749.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2143 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    2224 micro
  • K vitamin:
    1571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18322 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39770 micro
Összesen 2785 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2554 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot felengedjük.
  2. A lazacfiléről, ha bőrös, lehúzzuk a bőrt. Oldalanként1 ek citromlével bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és oldalanként 1-1,5 perc alatt kérget sütünk a lazacfilénkre. Kitesszük egy tányérra.
  4. A maradék vajra rátesszük a nagyon alaposan kinyomkodott spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát. 2-3 perc alatt picit összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Kicsit kihűtjük.
  5. Ameddig langyosra hűl a spenótunk, egy tepsire kitekerjük a leveles tésztánkat, körbe a széleit lekenjük az enyhén felvert tojással.
  6. A parmezán sajtot lereszeljük. Belekeverjük a spenótba.
  7. A kitekert (kinyújtott) tészta felére rásimítjuk a spenót felét. Ráhelyezzük a lazacunkat, és a tetejére elosztjuk a maradék spenótot. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. Megszurkáljuk egy villával, és lekenjük a tojással.
  8. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd a hőfokot mérsékeljük 160 fokra. Ha nagyon sülne a tészta teteje, takarjuk le alufóliával.
  9. Ha megsült az ételünk, forrón tálaljuk ezt a nagyon finom, gyönyörű rózsaszínű lazacot a zöld spenóttal körbeölelve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 12978
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Leveles tésztában sült spenótos lazac
Gonoszka1 428 recept

Ez is egy ünnepi fogás a karácsonyi menüben. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése. Az általam használt hozzávalókkal elkészítve, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 235 kalória van.

Hozzászólások (2)

Feszter1983

Nagyon finom! En a spenothoz teszek meg egy kis tejszint is, hogy zaftosabb legyen. Krumplisalätäval esszük. Ünnepi etel, mindenki odavan erte, pedig amugy nem nagyon szereti a csalad a spenotot!

Gonoszka1

Kedves Feszter1983! Örülök, hogy ízlett Nektek! A spenót egy megosztó étel, sokan nem szeretik, de a lazac szine kiabál a spenót után, gondolom ezért is ízlik mindenkinek. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Üdvözlettel:Kinga

koszider

Kedves Kinga! 24-én ezt készítettem ebédre, hogy még a vacsora is elférjen mellé - valami fantasztikus lett! Könny? ebédnek szántam, de nem bírtuk abbahagyni. Már látom, hogy ebb?l állandó karácsonyi fogás lesz, mert csoda mutatós és pazar az íze! Csináltam mellé "köretet", ami sima, süt?ben karamellizáltra sütött sárgarépa és zeller volt. Köszönjük és további szép karácsonyt! Koszider

Gonoszka1

Kedves Koszider! Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült! A szakácsot dicséri, ha a f?ztje olyan remek, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Igazán szívesen adtam közre, és nagy öröm számomra, ha másnak is megtetszik a recept. Én is boldog, örömteli karácsonyt kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek