r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Miss Sweetly
Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4074.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24255 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 2760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyva csak a fejét, nyakát és lábait vágjuk le, és egy nagyobb lábasban bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát egészben, a tisztított fokhagymát, amit kés lapjával kissé megtörünk, borsot, sót, és félig megfőzzük.
  3. Ha a tyúk félig megpuhult, hozzátesszük a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a paradicsomot, paprikát, és gyenge lángon lassú forralással készre főzzük.
  4. Amikor a leves elkészült, a húst és a zöldségeket óvatosan kiszedjük. (A nyakat bent hagytam a levesbe, mert ezt a későbbiekben nem sütöttem meg.) Külön tálalhatjuk a zöldséget a leves mellé, így mindenki tetszőlegesen vehet belőle a tányérjába.
  5. A húslevesből kimerünk fél liternyit, ebben főzzük ki a házi tésztát, vagy apróra szaggatott daragaluskát, ezután a többi leveshez öntjük. A leves tálalható.
  6. A sült készítése, ami a levesből kiszedett húsból készül, a Tyúksült krumplipürével receptemnél található.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9427
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Egy hétvégi ebédnek kiváló, megvan belőle a levesünk és a főételünk is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából
Miss Sweetly 97 recept

Ez a recept az Ünnepi ételek című könyvemből származik, szintén olvasói recept. A családunkban tartanak háztáji állatokat, és tőlük kaptunk egy házi tyúkot. Egyszer már készítettem tyúkot, azt boltban vásároltam, nem jól sikerült. Gondoltam megpróbálom most újra, ugyanazt a receptet a házival, és bevállt. Most kuktában készítettem, nem akartam órákon át főzni és végül csalódni, mint ezelőtt. Így a kuktában mindössze 4 óra alatt elkészült, a hozzá tartozó főétellel együtt. Ha nem kuktában készül, akkor sokkal több idő, attól függ, milyen öreg a tyúk. A leveshúsból készült sült leírása a Tyúksült krumplipürével receptemnél megtalálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek