r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4074.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24255 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 2760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyva csak a fejét, nyakát és lábait vágjuk le, és egy nagyobb lábasban bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát egészben, a tisztított fokhagymát, amit kés lapjával kissé megtörünk, borsot, sót, és félig megfőzzük.
  3. Ha a tyúk félig megpuhult, hozzátesszük a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a paradicsomot, paprikát, és gyenge lángon lassú forralással készre főzzük.
  4. Amikor a leves elkészült, a húst és a zöldségeket óvatosan kiszedjük. (A nyakat bent hagytam a levesbe, mert ezt a későbbiekben nem sütöttem meg.) Külön tálalhatjuk a zöldséget a leves mellé, így mindenki tetszőlegesen vehet belőle a tányérjába.
  5. A húslevesből kimerünk fél liternyit, ebben főzzük ki a házi tésztát, vagy apróra szaggatott daragaluskát, ezután a többi leveshez öntjük. A leves tálalható.
  6. A sült készítése, ami a levesből kiszedett húsból készül, a Tyúksült krumplipürével receptemnél található.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8887
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Egy hétvégi ebédnek kiváló, megvan belőle a levesünk és a főételünk is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából
Miss Sweetly 97 recept

Ez a recept az Ünnepi ételek című könyvemből származik, szintén olvasói recept. A családunkban tartanak háztáji állatokat, és tőlük kaptunk egy házi tyúkot. Egyszer már készítettem tyúkot, azt boltban vásároltam, nem jól sikerült. Gondoltam megpróbálom most újra, ugyanazt a receptet a házival, és bevállt. Most kuktában készítettem, nem akartam órákon át főzni és végül csalódni, mint ezelőtt. Így a kuktában mindössze 4 óra alatt elkészült, a hozzá tartozó főétellel együtt. Ha nem kuktában készül, akkor sokkal több idő, attól függ, milyen öreg a tyúk. A leveshúsból készült sült leírása a Tyúksült krumplipürével receptemnél megtalálható.

Hozzászólások

Gabys

Végre valaki, aki nem sz?rögeti a tyúk és egyéb húsleveseket, hanem habozza ! És nem f?zi bele a tésztát ami zavarossá teszi az egyébként aranysárga húslevest. Gyönyör? a levesed a tányéron és a valódi tyúkhúslevest így f?zik ! Gratula:) szép napot Neked. Talán annyit tennék még hozzá a kezd?knek, hogy végig lassú t?zön kell f?zni, épp hogy pezsegjen a leves. A recept hibátlan !

Miss Sweetly

Kedves Gabys! Köszönöm a dicséretet! Neked is szép napot!

Lorka

A leírás nem kuktás elkészítésre utal...

Miss Sweetly

Kedves Iorka! A receptnek eleve nem az a címe, hogy: Tyúkhúsleves kuktában....Ha leírtam volna, hogy hányszor húztam félre a t?zhelyr?l a kuktát, kiengedtem a nyomást, majd sorjában tettem bele a hozzávalókat, majd újra felforraltam, ki sem fért volna az oldalra.....Kuktában ezért macerás, viszont nem kell hat, vagy esetleg több órán át bíbel?dni. Azért sem írtam le ezen lépéseket, mert akad olyan, aki hagyományosan, nem kuktában szeretné elkészíteni.

orsikaaa

és kukta nélkül ugyanez mennyi id? alatt készül el?:)

Miss Sweetly

Kedves Orsikaaa! A fiatal csirke mellcsontja porcogós, könnyen visszahajlítható, az öregebb tyúké már nem hajlik, inkább törik. A lábáról is megállapítható a kora. A fiatal állatok lábán a sárga szarupikkelyek simák, az öregekén csomósak, meszesek. Az öreg tyúkoknál el?fordul, hogy szükséges akár 5 óra hosszat is f?zni (takarék h?fokon), hogy puha legyen a húsa. Az a biztos, ha f?zés közben id?nként ellen?rizzük, hogy megpuhult-e már a hús. Pontos f?zési id? nincs, ez mindig a tyúk korától függ. A legjobb íz?, leger?sebb húsleves mindig az öreg állatokból készül. Üdv: Miss Sweetly

Törölt felhasználó

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek