r
Nosalty Logó

Tejfölös szűzérmék

sanyinagyi
Tejfölös szűzérmék
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1528
Kalória
63.5g
Fehérje
114.2g
Szénhidrát
90.4g
Zsír
343.1g
Víz
244g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1528 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1528 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1029.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 4584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

  1. A húst ferdén vágva felszeleteljük, kissé sózzuk és 3 ek forró olajon mindkét oldalát pillanatok alatt fehérre sütjük, majd egy munkatányéron félre tesszük.
  2. Közben a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát, a préselt fokhagymát, eldolgozás után rátesszük a hússzeleteket, felöntjük először kevés vízzel, s forráskor beletesszük a többi fűszert is és lefedve pároljuk. Ha szükséges, a hús készre-puhulása előtt a szaftmennyiség beállításához még némi vizet adunk.
  3. Amíg a hús elkészül, szokott módon kifőzzük a tésztát, ez durumlisztes tészta esetében kb. 10 perc - majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. A hús teljes puhulása előtt hozzáadagoljuk a tejfölt, egy utolsó forrás, és tálalásra kész az étel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ezt Sári nagynénimtől tanultam, nagy sikere volt, ha ezt készítette.  Neki állítok ezzel emléket. Igen jól ismerte a húsféléket, hogy miből mit jó készíteni, ezt  persze a hentesek is értékeltek , mindig gyönyörű húsokat kapott. Én a sertésről azóta leszoktam. A recept az eredeti, de én csirkemellből készítem, mint a képen is látható.  (A babért én is learattam vele két hete!)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek