Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös szűzérmék

Tejfölös szűzérmék
Tejfölös szűzérmék
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt Sári nagynénimtől tanultam, nagy sikere volt, ha ezt készítette.  Neki állítok ezzel emléket. Igen jól ismerte a húsféléket, hogy miből mit jó készíteni, ezt  persze a hentesek is értékeltek , mindig gyönyörű húsokat kapott. Én a sertésről azóta leszoktam. A recept az eredeti, de én csirkemellből készítem, mint a képen is látható.  (A babért én is learattam vele két hete!)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Aránylag gyorsan elkészül, nem túl fűszeres étel, amiben azért a babér kissé dominál. Könnyű fehérbort ajánlok hozzá, kinek-kinek  melyik tájjelleg idéz fel kedves emléket....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst ferdén vágva felszeleteljük, kissé sózzuk és 3 ek forró olajon mindkét oldalát pillanatok alatt fehérre sütjük, majd egy munkatányéron félre tesszük.
  2. Közben a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát, a préselt fokhagymát, eldolgozás után rátesszük a hússzeleteket, felöntjük először kevés vízzel, s forráskor beletesszük a többi fűszert is és lefedve pároljuk. Ha szükséges, a hús készre-puhulása előtt a szaftmennyiség beállításához még némi vizet adunk.
  3. Amíg a hús elkészül, szokott módon kifőzzük a tésztát, ez durumlisztes tészta esetében kb. 10 perc - majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. A hús teljes puhulása előtt hozzáadagoljuk a tejfölt, egy utolsó forrás, és tálalásra kész az étel.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 18 328
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sanyinagyi

Mióta szakács: 2013.03.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös szelet, tejfölös sertésszűz, sertésszűz farfalle tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanyinagyi
sanyinagyi / sanyinagyi Sun, 2017-01-15 17:23

Kedves cs.juci!
Örülök, hogy sikered volt vele...
Restellem, hogy nem válaszoltam, de családi okok miatt kimaradt két évem..
Talán ismét megjön a kedvem és főzögetek-sütögetek; innét is és emlékezetemben lévőkből is.
Teljen örömöd 2017- ben is finomságok elkészítésében magad és családod számára!

sanyinagyi

cs.juci
Juci / cs.juci Mon, 2015-04-27 14:32

Az ég áldja Sári nagynénit. Nem tudtam ,mit csináljak a sertés húsból. Nagyon ritkán veszek, inkább csirkét, mint Te. Köszönöm a receptet, isteni lett! csjuci

1518
sertéscomb 0.6 kg
tejföl 600 g
farfalle 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
babérlevél 4 db
oregánó 1 kk
szerecsendió 1 csipet
napraforgó olaj 1 dl