Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymával tűzdelt baconös szűz rozmaringos krumplival

Fokhagymával tűzdelt baconös szűz rozmaringos krumplival
Fokhagymával tűzdelt baconös szűz rozmaringos krumplival
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi lakoma a javából.

hozzávalók / 5 adag

Húshoz

Krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A szüzeket megmossuk, leszedjük a nemkívánatos, zsíros részeket, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat megpucoljuk. Egy vékony kés (filéző) segítségével a húson kicsi zsebeket vágunk, és beletűzdeljük a fokhagymát. A nagyobb fokhagymákat ketté is vághatjuk, a lényeg, hogy ne sajnáljuk ki a húsból.
  2. A baconnel, óvatosan megemelve, körbetekerjük. A husikat tepsibe helyezzük.

Krumplihoz

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és egy konyharuha segítségével megtörölgetjük.
  2. Cikkekre vagy hasábokra vágjuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a kókuszzsírral. A husik közé helyezzük, de ne egymásra. Rozmaringszállal ízesítjük.
  3. Az összekészített tepsit 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt "készre" sütjük, hogy a bacon is megpiruljon magas hőfokon 10-15 percig pirítsuk meg a tetejét. Jó étvágyat kívánok.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt szűzérme, tepsis szűz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
sertésszűz 1 kg
bacon 25 szelet
fokhagyma 1 fej
himalája só 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
burgonya 5 közepes db
rozmaring 2 szál
himalája só 1 kávéskanál
kókuszzsír 1 ek