r
Nosalty Logó

Túrós-fügés mákos rolád

Zsuzsamama56
Túrós-fügés mákos rolád
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A fügelekvárhoz

A túrókrémhez

804
Kalória
23.5g
Fehérje
85.4g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
180g
Víz
203.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
62.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fügelekvárhoz

A túrókrémhez

Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fügelekvárhoz

A túrókrémhez

Összesen 4826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fügelekvárhoz

A túrókrémhez

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7613.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1080.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 4826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához válasszuk széjjel a tojásokat. A sárgájákat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül keverjük hozzá a lisztes sütőporos mákos keveréket és az olajat.
  2. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra, de még jobb, ha barna csomagoló papírt használunk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Légkeverés legyen bekapcsolva.
  3. Azután lisztezett deszkára borítsuk a lapot, és húzzuk le róla a papírt. Fordítsuk meg a papírt és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot.
  4. A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval.
  5. A lekvárhoz főzzük fel a cukorral a felszeletelt fügét, a fűszerekkel, a citromhéjjal és a levével ízesítjük. Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt, és keverjük a fügéhez. Hagyjuk kihűlni. Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarább elkészülünk vele.
  6. Csomagoljuk ki a papírból a roládot és kenjük meg a lekvárral és a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra. Szorosan tekerjük fel a papírral újra, és hagyjuk a papírban mindaddig, amíg nem köt meg. Tegyük 2 órára a hűtőbe. Ezután távolítsuk el a papírt róla, és tegyük egy tálcára, ami alá tortapapírt helyezünk. Kenjük meg a maradék krémmel. Hűtsük be letakarva, majd felszeletelve. A felezett fügével díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x26

A mákos roládot régóta szerettem volna kipróbálni, mert a roládok a kedvenceim. Íme a fügés változat. Mindenkinek ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...