r
Nosalty Logó

Csokis piskótatekercs nutellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Csokis piskótatekercs nutellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 7609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    464.4 g
  • Telített zsírsav
    352 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6818 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1440 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 7609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládékat egy lábasba feltördeljük, hozzáadjuk a vajat, s kis lángon felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, a tejet is hozzáöntjük, a végén pedig ízesítjük a rummal, aromával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk két edénybe.
  3. Az egyikben a sóval, a fehérjét kemény habbá verjük - fokozatosan emeljük a fokozatokat a gépi habverőn.
  4. A másik tálban, a tojások sárgáját, a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  5. Ezt követően a felolvasztott csokit öntjük hozzá, elkeverjük, majd a sütőporral összekevert lisztet adjuk hozzá, s egyneművé keverjük a masszát.
  6. Végül a felvert tojásfehérjét dolgozzuk bele óvatos mozdulatokkal.
  7. A sütő magasabb falú tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, szépen elegyengetjük, s 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alsó–felső állásban. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát alkalmazhatunk, bár nekem elég volt ennyi).
  8. Ha megsült, kivesszük a tepsit, egy másik – megfelelő nagyságú – tepsi hátulját jól bevizezzük, erre átemeljük sütőpapírostól a forró piskótát.
  9. Forrón elkenjük rajta a nutellát (az üveg alján hagyok egy keveset), s ügyesen, óvatosan feltekerjük a sütőpapír (amin sült, de már nedves, így könnyebben leválik a papírról a piskóta) segítségével, miközben lassan húzzuk is le róla.
  10. Ezt követően, kissé megnyomkodjuk a már roláddá tekert, töltött piskótát, s jól bevizezett, méretre szabott sütőpapírba szorosan feltekerjük, hosszúkás tálcára tesszük. Be a hűtőbe egy éjszakára, természetesen még légmentesen lezárva, például alufóliába betekerve pluszban. Így szépen megtartja a formáját.
  11. Másnap az üveg aljában hagyott nutellához öntünk egy kevés forralt, lehűtött tejet (csak épphogy hígabb legyen), jól elkeverjük, a piskótát „kicsomagoljuk”, egy száraz sütőpapírra helyezzük.
  12. A kissé hígított nutellával óvatosan bekenjük a roládot, majd ráöntjük a kókuszreszeléket (mely a két oldalára is lehullik), s a papírral görgetve, meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  13. Ha szépen befedte, felszeleteljük (ezek nagyobb alakú rolád szeletek lesznek), s hagyjuk szobahőmérsékletűre "melegedni", s máris fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X38X5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5932
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Ajánló

Nagyon puha, nagyon finom rolád. Érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes, kényeztető csábítás. :) Nem kakaós, csokoládés piskótarolád. Csokoládé és Nutella, remek párosítás, egy puha piskótaroládban. Ezt ki kell mindenkinek próbálnia, aki igazán édesszájú! :) Igaz, nem diétás, de nem is kell mindenkinek diétáznia, s időnként kötelező "elcsábulni". :) Ki kell próbálni. Érdemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek