r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2948.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral habossá keverjük, majd 2-3 lépésben hozzáadjuk a lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Ahogy megsült a piskóta, rögtön feltekerjük nedves konyharuhán vagy sütőpapíron. (Én másik sütőpapírt nedvesítettem meg, és a feltekerés után tettem konyharuhába.) Kihűtjük.

Krémhez

  1. A krémhez 2 dl tejszínbe beletördeljük a csokoládét. Tűzre tesszük, és felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az 5 dkg vajat. Kihűtjük. (Én általában ezt a lépést előző nap szoktam megcsinálni, de most nem volt rá időm.)
  2. A maradék (1 dl) tejszínt habbá verjük. A csokoládét is habosra keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és megint habosra keverjük.
  3. Kitekerjük a piskótát óvatosan, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krém 3/4-ét. Feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a piskótaroládunkat. Vonalakat húzunk rá, majd hűtőbe tesszük pár órára. (Sajnos nekem erre nem volt időm, látszik is a képen, hogy a krém még nem szilárdult meg teljesen.)
  4. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5219
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
Gonoszka1 428 recept

Tímea sógornőm névnapjára készítettem az epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény mellé, mert gondoltam, hogy a gyerekeknek legyen egy kis csokis sütemény. Az az igazság, hogy ez életem első piskótaroládja, mert eddig mindig torta formájában sütöttem a krémes sütiket. Mindenesetre a Férjem, ahogy kész lett, a két végéről levágott szeletet pillanatok alatt eltüntette. A családom pedig el volt "ájulva" tőle, és pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek