r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs

Gonoszka1
Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

1061
Kalória
19.2g
Fehérje
124.1g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
63.3g
Víz
303.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
78.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2948.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral habossá keverjük, majd 2-3 lépésben hozzáadjuk a lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Ahogy megsült a piskóta, rögtön feltekerjük nedves konyharuhán vagy sütőpapíron. (Én másik sütőpapírt nedvesítettem meg, és a feltekerés után tettem konyharuhába.) Kihűtjük.

Krémhez

  1. A krémhez 2 dl tejszínbe beletördeljük a csokoládét. Tűzre tesszük, és felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az 5 dkg vajat. Kihűtjük. (Én általában ezt a lépést előző nap szoktam megcsinálni, de most nem volt rá időm.)
  2. A maradék (1 dl) tejszínt habbá verjük. A csokoládét is habosra keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és megint habosra keverjük.
  3. Kitekerjük a piskótát óvatosan, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krém 3/4-ét. Feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a piskótaroládunkat. Vonalakat húzunk rá, majd hűtőbe tesszük pár órára. (Sajnos nekem erre nem volt időm, látszik is a képen, hogy a krém még nem szilárdult meg teljesen.)
  4. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38

Tímea sógornőm névnapjára készítettem az epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény mellé, mert gondoltam, hogy a gyerekeknek legyen egy kis csokis sütemény. Az az igazság, hogy ez életem első piskótaroládja, mert eddig mindig torta formájában sütöttem a krémes sütiket. Mindenesetre a Férjem, ahogy kész lett, a két végéről levágott szeletet pillanatok alatt eltüntette. A családom pedig el volt "ájulva" tőle, és pillanatok alatt elfogyott.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...