Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

(Ficus Carica)
A füge az egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Eredeti hazája a mediterránium területe, de mára fő termőterületei Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban és Kaliforniában vannak. Napsütötte, szélvédett helyen hazánkban is sok helyen találkozhatunk fügebokorral.
Legfőbb tápértéke a magas káliumtartalma, de cinkben és kálciumban is gazdag. Főleg a különféle B-vitaminok találhatók meg benne. Magas a rosttartalma is, ami jótékony hatással van az emésztésre. A füge ásványianyag-tartalma nyugtatólag hat a szívre és az idegrendszerre is. Segít a fáradság, gyengeség és összpontosítási panaszok leküzdésében, illetve bélrendszeri panaszok esetén is hatékony. Frissen történő fogyasztásakor legyünk tekintettel hashajtó tulajdonságára.
A füge alapvető a bázikus gyömölcsök között, frissen és szárított formájában is.

mikor vegyem

Frissen koraősszel vásárolhatunk belőle, de szárított formában egész évben rendelkezésünkre áll.

hogyan tároljam

Az igazán érett gyümölcsöt nem lehet sokáig tárolni, minél előbb el kell fogyasztani.
Aszalt formájában jól záródó dobozban, hűvös helyen tárolható.

Füge alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!