Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi torta Loyya konyhájából

Túró Rudi torta Loyya konyhájából
Túró Rudi torta Loyya konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a családban van cukorbeteg és egy-két táncos, ezért én cukor helyett édesítőszert és xilitet, illetve zabpehelylisztet és csak 4 tojást használtam. A piskóta nem jön fel annyira, de ettől az íze még tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

krémhez

bevonó

ajánlat

Én ugyan mogyorót tettem rá, de ha valaki allergiás rá vagy nem szereti, nyugodtan tehet rá egy kis diót, vagy megbolondíthatja egy kis gyümölccsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A száraz hozzávalókat (kivéve xilit és édesítő) egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk két edényben. A sárgákat egy gépi habverővel felverjük, a fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és a xilitet, majd kemény habbá verjük a géppel (ha egy gépet használunk, akkor érdemes a két használat között elmosni és szárazra törölni).
  2. A sárgáját óvatosan és folyamatosan belekeverjük a fehérjehabba, lassú, nagy ívű mozdulatokkal. Ezt követően a lisztes keveréket is ilyen módon, több kisebb részletben adjuk a habhoz úgy, hogy az ne essen össze.
  3. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a kapott masszát, és 170 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (azaz egy fogpálcikát ferdén beleszúrunk a tésztába, és ha már nem ragad, akkor elkészült). Majd kivesszük, óvatosan kiforgatjuk a formából/levesszük a forma oldalát, attól függően, ki milyen formát használ (előtte érdemes egy késsel a piskóta és a forma oldala között végigmenni), és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Miután kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk a piskótát két lapra, és megtöltjük a túrókrémmel, majd a csokival bevonjuk, és rászórjuk a mogyorót.

krémhez

  1. A túrót áttörjük, és olvasztott vaj kivételével minden hozzávalóval egy tálban átkeverjük. Ezután egy gép segítségével krémesre verjük, közben adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ha már elég krémes, akkor betesszük a hűtőbe egy kis időre, hogy összedermedjen.

bevonó

  1. A mogyorón kívül minden hozzávalót egy tálban gőz fölött folyamatos keveréssel simára melegítünk. Majd egy kanál és egy kés segítésével bevonjuk a tortát gyors és határozott mozdulatokkal (ügyeljünk arra, hogy a csoki amilyen gyorsan olvad, olyan gyorsan is hűl ki).
  2. A mogyorót összetörjük (én egy konyharuhába tettem bele, és egy nagyobb pengéjű késsel összenyomogattam), majd rászórjuk a tortára. Nem baj, ha nem ugyanakkorák a darabkák, attól csak még érdekesebb és izgalmasabb lesz a torta.;)
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Loyya

Mióta szakács: 2015.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis túrótorta, túrókrémes csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
zabpehelyliszt 4 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
instant kakaópor 1 ek
tojás 4 db
xilit 2 ek
sütőpor 1 csomag
folyékony édesítőszer 10 ml
tehéntúró 250 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
joghurt 150 g
folyékony édesítőszer 10 ml
vaníliaaroma 1 kávéskanál
vaj 1 tk
étcsokoládé 75 g
tejcsokoládé 60 g
feketekávé 1 dl
tej 2 dl
rumaroma 5 csepp
földimogyoró 50 g