r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta Loyya konyhájából

Loyya
Túró Rudi torta Loyya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

krémhez

bevonó

587
Kalória
27.3g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
152.4g
Víz
193.6g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
25.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 2350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

krémhez

bevonó

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8322.7 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    609.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 2350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A száraz hozzávalókat (kivéve xilit és édesítő) egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk két edényben. A sárgákat egy gépi habverővel felverjük, a fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és a xilitet, majd kemény habbá verjük a géppel (ha egy gépet használunk, akkor érdemes a két használat között elmosni és szárazra törölni).
  2. A sárgáját óvatosan és folyamatosan belekeverjük a fehérjehabba, lassú, nagy ívű mozdulatokkal. Ezt követően a lisztes keveréket is ilyen módon, több kisebb részletben adjuk a habhoz úgy, hogy az ne essen össze.
  3. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a kapott masszát, és 170 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (azaz egy fogpálcikát ferdén beleszúrunk a tésztába, és ha már nem ragad, akkor elkészült). Majd kivesszük, óvatosan kiforgatjuk a formából/levesszük a forma oldalát, attól függően, ki milyen formát használ (előtte érdemes egy késsel a piskóta és a forma oldala között végigmenni), és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Miután kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk a piskótát két lapra, és megtöltjük a túrókrémmel, majd a csokival bevonjuk, és rászórjuk a mogyorót.

krémhez

  1. A túrót áttörjük, és olvasztott vaj kivételével minden hozzávalóval egy tálban átkeverjük. Ezután egy gép segítségével krémesre verjük, közben adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ha már elég krémes, akkor betesszük a hűtőbe egy kis időre, hogy összedermedjen.

bevonó

  1. A mogyorón kívül minden hozzávalót egy tálban gőz fölött folyamatos keveréssel simára melegítünk. Majd egy kanál és egy kés segítésével bevonjuk a tortát gyors és határozott mozdulatokkal (ügyeljünk arra, hogy a csoki amilyen gyorsan olvad, olyan gyorsan is hűl ki).
  2. A mogyorót összetörjük (én egy konyharuhába tettem bele, és egy nagyobb pengéjű késsel összenyomogattam), majd rászórjuk a tortára. Nem baj, ha nem ugyanakkorák a darabkák, attól csak még érdekesebb és izgalmasabb lesz a torta.;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Mivel a családban van cukorbeteg és egy-két táncos, ezért én cukor helyett édesítőszert és xilitet, illetve zabpehelylisztet és csak 4 tojást használtam. A piskóta nem jön fel annyira, de ettől az íze még tökéletes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek