r
Nosalty Logó

Szülinapi túrórudi torta

NS
Szülinapi túrórudi torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

758
Kalória
15g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
78.8g
Víz
114.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
57.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 7572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    477.9 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6663.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    1027 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    788.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2193 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 7572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

Tortalapok

  1. A tortalapok hozzávalóit elfelezzük. Két lapot sütünk belőle 22 cm-es tortaformában.
  2. Az egy tábla étcsokit elfelezzük. A fél tábla étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Hozzáadjuk az étcsokit, és simára keverjük. Az így kapott masszát 22cm-es kisütőpapírozott tortaformában elsimítjuk, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes lángon megsütjük. A második lapot szintén megsütjük.
  3. Ha a tortalap kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a túrót, porcukrot, citromlevet, citromhéjat, vaníliás cukrot, mascarponét és a zselatinfixet, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  2. Összeállítjuk a tortát a formában. Az első lapra rásimítjuk a túrókrémet, majd ráhelyezzük a második tortalapot, kissé rányomjuk, majd a hűtőben 2 órát tároljuk.

Csokoládébevonat

  1. A 2 órán át pihent tortát kivesszük a tortaformából, majd gőz fölött a két tábla étcsokit és a 200 ml habtejszínt összemelegítjük. Kevergessük, majd mikor sűrű masszává elegyedett, rácsurgatjuk a tortára. Szükségünk lesz egy rácsra és egy nagyobb tálra, hogy a felesleges csokimassza inkább a tálba, mint máshova csöpögjön... Nem kell se lapáttal, se kanállal, se késsel elegyengetni, mert szép, egyenletes lesz a teteje és az oldala is. Viszont gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megköt. Ha sok massza folyt le a tortáról, két réteget öntsünk a tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 25 °C
  • Tepsi mérete: 22cm

Nagyon csokis, bő túrókrémes tortácska :)

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...