r
Nosalty Logó

Szülinapi túrórudi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi túrórudi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
25 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 7572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Összesen 332 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    477.9 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6663.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    1027 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2193 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 7572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Elkészítés

Tortalapok

  1. A tortalapok hozzávalóit elfelezzük. Két lapot sütünk belőle 22 cm-es tortaformában.
  2. Az egy tábla étcsokit elfelezzük. A fél tábla étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Hozzáadjuk az étcsokit, és simára keverjük. Az így kapott masszát 22cm-es kisütőpapírozott tortaformában elsimítjuk, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes lángon megsütjük. A második lapot szintén megsütjük.
  3. Ha a tortalap kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a túrót, porcukrot, citromlevet, citromhéjat, vaníliás cukrot, mascarponét és a zselatinfixet, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  2. Összeállítjuk a tortát a formában. Az első lapra rásimítjuk a túrókrémet, majd ráhelyezzük a második tortalapot, kissé rányomjuk, majd a hűtőben 2 órát tároljuk.

Csokoládébevonat

  1. A 2 órán át pihent tortát kivesszük a tortaformából, majd gőz fölött a két tábla étcsokit és a 200 ml habtejszínt összemelegítjük. Kevergessük, majd mikor sűrű masszává elegyedett, rácsurgatjuk a tortára. Szükségünk lesz egy rácsra és egy nagyobb tálra, hogy a felesleges csokimassza inkább a tálba, mint máshova csöpögjön... Nem kell se lapáttal, se kanállal, se késsel elegyengetni, mert szép, egyenletes lesz a teteje és az oldala is. Viszont gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megköt. Ha sok massza folyt le a tortáról, két réteget öntsünk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 25 °C
  • Tepsi mérete: 22cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7274
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon csokis, bő túrókrémes tortácska :)

Hozzávalók

Tortalapok

Töltelék

Csokoládébevonat

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.