r
Nosalty Logó

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 1137 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 4549 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 312 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1137 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    1024 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4549 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.
  3. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük (ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla).
  4. Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  5. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk. A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
  6. A második túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  7. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
  8. A hűtőből kivesszük a tortát, majd ízlés szerint megszórjuk a tortadarával.
  9. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).
  10. A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük.
  11. A hűtőből kivesszük a tortát, és a tetejére csorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  12. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 48027
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a túróval készült süteményeket, tortákat, így aztán saját ötlet alapján készítettem el ezt a nagyon finom Túró Rudi tortát. Igaz elég időigényes, de a végeredmény minden ráfordított percért kárpótol.

Hozzávalók

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek