Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a túróval készült süteményeket, tortákat, így aztán saját ötlet alapján készítettem el ezt a nagyon finom Túró Rudi tortát. Igaz elég időigényes, de a végeredmény minden ráfordított percért kárpótol.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.
  3. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük (ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla).
  4. Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  5. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk. A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
  6. A második túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  7. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
  8. A hűtőből kivesszük a tortát, majd ízlés szerint megszórjuk a tortadarával.
  9. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).
  10. A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük.
  11. A hűtőből kivesszük a tortát, és a tetejére csorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  12. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 37 564
elküldve: 11
receptkönyvben: 407
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túró Rudi torta, Túró rudi torta mazsolával és narancshéjjal, narancsos-mazsolás túrótorta csokimázzal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nilatak88
Nilatak88 / Nilatak88 Mon, 2014-09-22 21:21

még egy kérdés azt írtja a recept jellemző hogy gluténmentes de hát liszt van benne akkor nem lehet glutén mentes vagy én tévedek?

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2014-09-22 22:17

Én nem látom a recept jellemzői között, hogy gluténmentes lenne. Igazad van, nem is lehet az, mivel liszt is van a tésztában. Gluténmentes tortát szeretnél sütni?

Nilatak88
Nilatak88 / Nilatak88 Mon, 2014-09-22 22:46

nem nem csak láttam a receptjellemzők közt és mondom ez nem stimmel mert ha jól tudom a lisztbe van glutén de hirtelen nem voltam biztos, ezért írtam meg így ha nem tévedek lehet javítani is, de már nekem sem írja ki. Szóval ez egy kérdés volt figyelem felkeltéssel egybekötve :D

Nilatak88
Nilatak88 / Nilatak88 Mon, 2014-09-22 21:09

Tetszik a recept ki fogom próbálni de kérdésem lenne: használhatok hulala helyet (ami növényi eredetű cukrászati hab ugye) sima tejszínt?

1137
csokoládé 6.5 dkg
vaj 6.5 dkg
porcukor 8.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
finomliszt 3.5 dkg
tehéntúró 25 dkg
növényi habtejszín 1 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 teáskanál
zselatin 10 g
mazsola 5 dkg
tehéntúró 25 dkg
növényi habtejszín 1 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 teáskanál
zselatin 10 g
mazsola 5 dkg
csokoládéforgács 10 dkg
tortabevonó 10 dkg