r
Nosalty Logó

Áfonyás-túrós felfújttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Áfonyás-túrós felfújttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A tetejére

Díszítés gyanánt

Összesen 497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A tetejére

Díszítés gyanánt

Összesen 1982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A tetejére

Díszítés gyanánt

Összesen 141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 1982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A tetejére

Díszítés gyanánt

Elkészítés

A tortához

  1. A túrót, a banánt és a fagyasztott áfonyát kézi botmixerrel turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a folyékony édesítőt, a tojások sárgáját, a sütőport és a zablisztet. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, majd azt is adagoljuk hozzá a tésztához.
  2. Sütőpapírral kibélelt, kivajazott, kapcsos tortaformában süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, nehogy összeessen. 25 perc után takarjuk le a tetejét egy sütőpapírral, és süssük tovább még 25 percig. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, mint a piskótát: Hagyjuk bent a kikapcsolt sütőben, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. A torta mellé készítsük egy áfonyás tejszínes krémet. Ez színben és ízben is jól passzol hozzá. Verjük fel egy doboz habtejszínt (ha szükséges, édesítsük), valamint keverjünk hozzá egy habfixálót. Vegyünk ki két kanállal a felvert tejszínből, és adjuk hozzá a 40 gramm fagyasztott áfonyát. Kézi botmixerrel dolgozzuk össze, majd ha egynemű, a többi a habot is keverjük hozzá.
  4. Díszítsük az áfonyás habbal és a friss áfonyával a tortánkat. Ha még langyosan fogyasztjuk, ne tegyük rá az egész habot a tortára, inkább szeletenként adagoljuk mellé (mert a hőtől a tejszínhab túlságosan megfolyhat).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 5279
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 16.

Receptkategóriák

Könnyed, légies túrótorta, az áfonya egyszerre fanyar és édeskés ízével. A gyümölcs gyönyörű kékes-lilás színét érdemes kihasználni. Díszítéshez használj friss szemeket, de a süteménybe és a habos krémhez mindenképpen fagyasztottat válassz, úgy sokkal mutatósabb lesz a végeredmény.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tortához

A tetejére

Díszítés gyanánt

Címlapról ajánljuk

További cikkek