Nosalty Logó

Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frucina
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2261 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1657 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 375 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7665.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    3987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    4871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3061 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5701 micro
Összesen 2261 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
  2. A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
  4. Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
  5. Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
  6. Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 159216
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Ez egy nagyon laktató fogás, mi rendszerint csak egy kis sütit/desszertet eszünk utána.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frucina 2 recept

Vasalás közben, amíg a pici aludt, eszembe jutott, hogy úgy ennék valami savanykás, krémes, bőséges levest.... És eszembe jutott ez.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni és jól leírt recept, bár ha megengeded a hbtejszint javítani kéne f?z? tejszinre. A habtejszín nem alkalmas f?zéshez

Asszan

Kedves VIIkI ! A habtejszín mióta nem alkalmas f?zéshez ? Mivel magasabb a zsír tartalma könnyebb habbá verni, az ételek pedig krémesebbek lesznek t?le. Minden tejszínnel készült ételhez habtejszínt használok, még a székelykáposztához is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek