Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasalás közben, amíg a pici aludt, eszembe jutott, hogy úgy ennék valami savanykás, krémes, bőséges levest.... És eszembe jutott ez.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy nagyon laktató fogás, mi rendszerint csak egy kis sütit/desszertet eszünk utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
  2. A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
  4. Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
  5. Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
  6. Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 136 397
elküldve: 10
receptkönyvben: 162
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Frucina

Mióta szakács: 2014.08.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, tejszínes csirkehús-leves, tárkonyos raguleves tejszínnel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viiki
Viiki Tue, 2014-12-30 13:16

Isteni és jól leírt recept, bár ha megengeded a hbtejszint javítani kéne főző tejszinre. A habtejszín nem alkalmas főzéshez

369
csirkemell filé 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 db
zellerlevél 1 db
karalábé 1 db
csiperkegomba 200 g
zöldborsó 200 g
habtejszín 200 ml
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
kókuszolaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 3 l