Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán leves

Toszkán leves
Toszkán leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen kiszerettem volna próbálni, ez a saját változatom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont, kolbászt és a hagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk.
  2. Rádobjuk a szintén felkockázott csirkemellet és krumplit, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a csirke kifehéredik, a burgonya pedig "üveges" lesz.
  3. Ekkor felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult minden, hozzáadjuk a spenótot, zúzott fokhagymát, és pár percig, csak amíg a spenót összeesik, tovább főzzük.
  5. A tejfölhöz merünk keveset a forró levesből, simára keverjük, és a leveshez öntjük.
  6. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 433
elküldve: 3
receptkönyvben: 239
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

FavorEat

Mióta szakács: 2016.12.21.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tuscan leves, spenótos csirkeleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

572
olívaolaj 1 ek
csirkemell filé 20 dkg
parasztkolbász 20 dkg
bacon 10 dkg
spenót 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 2 közepes db
tejföl 2 dl
csirke alaplé 1.5 l
bazsalikom 1 csipet
rozmaring 1 csipet
oregánó 1 csipet