r
Nosalty Logó

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zottarella
Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    848 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1098 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 262 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1104 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5085 micro
  • β-karotin
    14339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6589 micro
  • Lut-zea
    7100 micro
Összesen 1572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot áztassuk be vízbe a főzést megelőző este.
  2. Másnap tegyük egy fazékba a babokat, mellé tegyünk egy fél hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, répát, zellert, petrezselyemlevelet, rozmaringot, babérlevelet és sót. Adjunk hozzá vizet, és főzzük, amíg a babok meg nem puhulnak, kb. 1 óra.
  3. Aprítsuk fel a hagymát, a répát, a zellert és a rozmaringot. Süssük egy serpenyőben a hozzávalókat, amíg meg nem barnulnak. Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát és egy konzerv szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és süssük egy ideig. Amikor a zöldségek készen vannak, adjuk hozzá a fehér babhoz, és kb. 1 bögre tésztát öntünk még bele. Adjuk hozzá a cukkinit, karfiolt, spárgát és babot.
  4. 2-3 perccel a leves elkészülte előtt adjunk hozzá néhány darab fekete mustárt vagy spenótot és egy kis petrezselyemlevelet. Az étel tálalásakor adjunk hozzá olívaolajat és Zottarellaszeleteket.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 905
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
Zottarella 5 recept

Ez a finom, olasz zöldségleves olyan kiadós, hogy egytálételként is megállja a helyét! Az i-re a pontot pedig a bazsalikomos Zottarella teszi fel!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!