Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom, olasz zöldségleves olyan kiadós, hogy egytálételként is megállja a helyét! Az i-re a pontot pedig a bazsalikomos Zottarella teszi fel!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot áztassuk be vízbe a főzést megelőző este.
  2. Másnap tegyük egy fazékba a babokat, mellé tegyünk egy fél hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, répát, zellert, petrezselyemlevelet, rozmaringot, babérlevelet és sót. Adjunk hozzá vizet, és főzzük, amíg a babok meg nem puhulnak, kb. 1 óra.
  3. Aprítsuk fel a hagymát, a répát, a zellert és a rozmaringot. Süssük egy serpenyőben a hozzávalókat, amíg meg nem barnulnak. Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát és egy konzerv szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és süssük egy ideig. Amikor a zöldségek készen vannak, adjuk hozzá a fehér babhoz, és kb. 1 bögre tésztát öntünk még bele. Adjuk hozzá a cukkinit, karfiolt, spárgát és babot.
  4. 2-3 perccel a leves elkészülte előtt adjunk hozzá néhány darab fekete mustárt vagy spenótot és egy kis petrezselyemlevelet. Az étel tálalásakor adjunk hozzá olívaolajat és Zottarellaszeleteket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zottarella

Mióta szakács: 2017.05.02.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olasz leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
fehérbab 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
babérlevél 0 ízlés szerint
karfiol 0.25 közepes fej
zöldspárga 4 db
zöldbab 15 dkg
cukkini 1 közepes db
káposztalevél 4 közepes db
tészta 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 240 g
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 125 g
sárgarépa 2 közepes db
víz 2 l