Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán húsgolyók

Toszkán húsgolyók
Toszkán húsgolyók
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mozzarellával töltött és gratinírozott húsgolyók finom, krémes, tejszínes paradicsommártásban, egyszerű és finom. A mártást ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Tálaljuk főtt tésztával, rizzsel vagy burgonyával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mozzarella felét 6 vékony szeletekre vágjuk, a maradékot 6 egyenlő darabra vágjuk.
  2. A darált húst eldolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és ½ ek. olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket enyhén ellapítjuk, a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, és golyóvá formázzuk. Egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. Az olajban üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Felfőzzük, a húsgolyókra öntjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, majd elosztjuk a húsgolyókon a szeletekre vágott mozzarellát, és további 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 973
elküldve: 4
receptkönyvben: 358
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, olasz húsgolyók

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szinyka
szinyka Sat, 2017-03-18 19:57

Kedves Glaser!

Elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm a szuper receptet!

dmagdi19640509
dmagdi19640509 Thu, 2017-03-09 19:32

Szia ! Lehet hogy már az idegeidre megyek a hülye kérdéseimmel, de a mozzarella a golyó vagy a keményebb fajta ? De van jó hírem is ! Az olasz fűszer keveréket az utasításod alapján ma beszereztem. Még egyszer köszönöm !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-03-09 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dmagdi19640509
dmagdi19640509 Wed, 2017-03-08 14:24

Kedves Glaser ! A receptet mentettem, mert nagyon tetszik csak az olasz fűszerkeverékkel nem tudok zöld ágra vergődni. Az a helyzet hogy én még sosem használtam, sőt nem is láttam ilyet. Most rákerestem a neten, de össze is zavarodtam attól amit találtam. Tudnál nekem segíteni, hogy ki a gyártója meg hogy pontosan hogy is hívják. Előre is köszönöm !

glaser
Glaser / glaser Wed, 2017-03-08 14:36

Kedves Magdi
Az olasz fűszerkeveréket szerintem minden élelmiszerüzletben megtalálod a fűszeres polcon. Én Németországban élek, és az Ostmann cégtől használom a fűszerkeveréket. Az interneten én ezt találtam, amelyben az összetevők nagyjából ugyanazok, mint abban, amit én használok: http://fuszeraruhaz.hu/Olasz-fuszerkeverek-zoldfuszerekbol
Remélem tudtam neked segíteni. Üdvözlettel: Mária

Tamás975
Tamás975 Wed, 2017-03-08 12:24

Köszönöm, mentve a receptkönyvbe. Úgysem tudtuk, mit együnk a hétvégén.
Egyébként én is mindenhez habtejszínt használok, sokkal finomabb tőle minden.

Herbie
Herbie Wed, 2017-03-08 10:46

Kedves Glaser!

Megkérdezhetem milyen körettel tálaltad?
Köszönöm!

glaser
Glaser / glaser Wed, 2017-03-08 11:34

Kedves Herbie!
En tésztával tálaltam. De tálalhatod rizzsel vagy burgonyával is.

carissima
carissima Tue, 2017-03-07 14:09

Nagyon ígéretesnek tűnő recept! A jöv héten meg is csinálom, csak lenne két kérdésem:
1. A túróból valóban csak olyan kevés kell?
2. Az a habtejszín, az valóban ebbe a receptbe kell? Mert ugye, egyrészt valahogy nekem olyan kakukktojás, másrészt meg a leírásban sem szerepel! :-)
Köszi!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2017-03-07 14:42

A darált húshoz lehet több túrót is dolgozni, de nekem az 1 ek túróval, jól formázható massza volt az eredmény. A tejszín az elkészítés 3-ik pontjánál szerepel. A habtejszín nem kakukktojás, én sütéshez-főzéshez habtejszínt használok.

Italian fun
Italian fun Sun, 2017-03-05 15:14

Kedves Glaser!

Egy újabb tökéletes recept Tőled!
Mai ebédre ezt készítettem. Isteni volt!
Köszönöm!

566
darált sertéshús 250 g
tehéntúró 10 g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
konzerv paradicsom 200 g
habtejszín 50 g
olasz fűszerkeverék 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
mozzarella 125 g