Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor húsgombóc Myrtus konyhájából

Bajor húsgombóc Myrtus konyhájából
Bajor húsgombóc Myrtus konyhájából
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepekkor szoktuk általában elkészíteni ezt az étel, mert mindenki szereti, laktató és nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, csak nem teszünk bele kenyeret. Miután jól elkevertük a húst a fűszerekkel, kis gombócokat formázunk belőle, és félretesszük.
  2. Ezután a pörköltalapot készítjük el. Hagymát (1 fej vöröshagyma) dinsztelünk, majd fűszerezzük borssal, sóval, pirospaprika, majorannával és 1 gerezd fokhagymával. Ha ez készen van, akkor rápakoljuk a kis gombócokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy a kicsi gombócok teteje picit kilátszódjon.
  3. Lefedjük fedővel, és megvárjuk, még megfő. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
  4. Amikor megfőttek a gombócok jénaiba szedjük őket.
  5. A pörkölt alapú főzővízbe (ami alatt tovább ég a gáz) kb. 2 csapott ek lisztet teszünk. Csomómentesre keverjük, és ha ez megvan, felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. Megvárjuk, még rottyan egyet a mártás, ha ez megvolt levesszük a tűzről. Egy másik tálba külön kiszedjük a mártást.
  6. Végül nokedlit szaggatunk hozzá és ezzel tálaljuk a gombócokat, majd a tetejére öntünk egy keveset a mártásból. Nagyon laktató étel, savanyú uborkát kínálunk mellé.

 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 665
elküldve: 25
receptkönyvben: 399
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Myrtus

Mióta szakács: 2011.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

húsgombócok tejszínes mártásban, bajor húsgombóc galuskával, fűszeres húsgombócok

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszimama25
nyuszimama25 Mon, 2018-04-09 05:57

Végre egy nem paradicsomos húsgombóc. Ma ezt fogom készíteni (spagettivel). Köszönöm a receptet. :)

melcsi78
melcsi78 Sat, 2018-02-03 10:35

Nagyon finom, nagyon szeretjük, rendszeresen el szoktuk készíteni. Valamikor tejföllel, de általában spagettivel. A 4 éves kislányom is imádja (és miatta mi csípőset nem teszünk bele.) Jó vendégváró is, mert az ízvilágot mindenki ismeri és általában szereti, de mégis különleges. Köszönjük a receptet.

Adruskah
Adruskah Fri, 2013-12-20 02:13

Lehet karacsonyra ez lessz az edjik valasztek. Annyi jo recept van de nem tudom meg se, hogy mi legyen! :D:D
Koszonom elore is!
Mindenkinek Boldog Karacsonyt Kivanok es Jo Egezseget!!!!!!!
udv: Adri

Marion
Marion Mon, 2012-10-22 20:19

Amennyire egyszerű annyira szenzációs recept!!! Köszi:)))

175
darált sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint