r
Nosalty Logó

Bajor húsgombóc Myrtus konyhájából

Myrtus
Bajor húsgombóc Myrtus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
15.8g
Fehérje
4.1g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
83g
Víz
69.1g
Koleszterin
343.8mg
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3336.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    830 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, csak nem teszünk bele kenyeret. Miután jól elkevertük a húst a fűszerekkel, kis gombócokat formázunk belőle, és félretesszük.
  2. Ezután a pörköltalapot készítjük el. Hagymát (1 fej vöröshagyma) dinsztelünk, majd fűszerezzük borssal, sóval, pirospaprika, majorannával és 1 gerezd fokhagymával. Ha ez készen van, akkor rápakoljuk a kis gombócokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy a kicsi gombócok teteje picit kilátszódjon.
  3. Lefedjük fedővel, és megvárjuk, még megfő. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
  4. Amikor megfőttek a gombócok jénaiba szedjük őket.
  5. A pörkölt alapú főzővízbe (ami alatt tovább ég a gáz) kb. 2 csapott ek lisztet teszünk. Csomómentesre keverjük, és ha ez megvan, felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. Megvárjuk, még rottyan egyet a mártás, ha ez megvolt levesszük a tűzről. Egy másik tálba külön kiszedjük a mártást.
  6. Végül nokedlit szaggatunk hozzá és ezzel tálaljuk a gombócokat, majd a tetejére öntünk egy keveset a mártásból. Nagyon laktató étel, savanyú uborkát kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 45 p

Ünnepekkor szoktuk általában elkészíteni ezt az étel, mert mindenki szereti, laktató és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...