Nosalty Logó

Töltött-sült csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Töltött-sült csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

Összesen 1214 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

Összesen 4852 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 1214 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    225 g

Zsír

  • Összesen
    379 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7355.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4371 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    995 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    1617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3977 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    4452 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    7997 micro
Összesen 4852 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat átmossuk és enyhén besózzuk.
  2. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat (vagy májkrémet), az ételízesítőt, a tojást, a fűszereket, a sót óvatosan, mert z ételízesítő (és a májkrém) is sós lehet. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. A csirkecombok bőrét az ujjunkkal felszedjük egy oldalon, vigyázva, hogy a többi oldala ne jöjjön le, hogy a töltelék a bőr alatt maradjon. Megtöltjük.
  4. A megtöltött csirkecombokat ételízesítővel megszórjuk, zsírt teszünk mellé és kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük. Ha megpuhult, a fóliát leszedve még pirítjuk, hogy a bőr szép piros színt kapjon.
  5. Zöldbabsaláta készítése:
  6. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, a hagymát vékony karikára vágjuk és besózzuk, a tojásokat megfőzzük.
  7. Két tojás sárgáját villával összetörünk és az olajjal, mustárral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót, pici citromlevelet, borsot, majonézt és jól összekeverjük, ha szükséges utánízesítjük.
  8. A maradék tojást karikára, a tojássárgák megmaradt fehérjét apró kockára, vagy csíkokra vágjuk.
  9. A hagymát kinyomkodjuk és a zöldbabbal együtt egy nagy tálba tesszük, rá az összevágott tojások és nyakon borítjuk az elkészített öntettel.
  10. Hűtőben min. 2-3 órát pihentetjük tálalás előtt, de még jobban összeérik, ha egy éjszakát a hűtőben áll.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 82798
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Ajánló

A megsült csikrecombok mellé köretnek (a majonézes zöldbabsaláta mellett) rozmaringos sült krumplit kínálunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kriszti 24 recept

A tölteléket a nagymamám, majd az anyukám húslevesben a tyúkba töltve készítette :)..Ugyanezt a tölteléket próbáltam sült húsokba is tenni és bevált.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Többször is megcsináltam már ezt a receptet és mindig óriási sikere van a családomban. A kisfiam is (3,5 éves) aki nem húsev? imádja, f?leg a tölteléket:-) Ajánlom mindenkinek

Titalilla

Karäcsonyra elkeszitettem, nagyon finom lett, jövöre teszek a salätäba almaszeleteket is.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A töltelékhez

A zöldbabsalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek