r
Nosalty Logó

Tojással töltött hús fóliában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojással töltött hús fóliában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 2288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1588 micro
  • β-karotin
    4150 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    6353 micro
  • β-karotin
    16602 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7837 micro
Összesen 2288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A töltött húshoz

A körethez

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, kevés sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük. A húst összekeverjük a megmaradt nyers tojással. A petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  3. A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres darált hússal. Gombócokká formázzuk, és mindegyiket alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük, és a sütőben kb 30 percig sütjük. Kicsit kibontva a fóliát, még 15 percig pirítjuk.
  4. A főtt burgonyát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit egymásra csúsztatva, tűzálló tálba terítjük (pici olajat raktam alá). Sózzuk, meghintjük őrölt borssal és a reszelt sajttal. A hús mellé betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük a burgonyát.
  5. Közben felaprítjuk és kevés sós vízben megpároljuk a zöldségeket.
  6. Tálaláskor tányérra szedjük a párolt zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14833
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept azért tetszett meg, mert a stefánia vagdalt egy kicsit különlegesebb formája!! Nincs benne sem zsemlemorzsa, sem tejben áztatott zsemle. A köret is isteni finom!

Hozzávalók

A töltött húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!