Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojással töltött hús fóliában sütve

Tojással töltött hús fóliában sütve
Tojással töltött hús fóliában sütve
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept azért tetszett meg, mert a stefánia vagdalt egy kicsit különlegesebb formája!! Nincs benne sem zsemlemorzsa, sem tejben áztatott zsemle. A köret is isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

A töltött húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, kevés sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük. A húst összekeverjük a megmaradt nyers tojással. A petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  3. A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres darált hússal. Gombócokká formázzuk, és mindegyiket alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük, és a sütőben kb 30 percig sütjük. Kicsit kibontva a fóliát, még 15 percig pirítjuk.
  4. A főtt burgonyát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit egymásra csúsztatva, tűzálló tálba terítjük (pici olajat raktam alá). Sózzuk, meghintjük őrölt borssal és a reszelt sajttal. A hús mellé betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük a burgonyát.
  5. Közben felaprítjuk és kevés sós vízben megpároljuk a zöldségeket.
  6. Tálaláskor tányérra szedjük a párolt zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 201
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojással töltött sertéshús, stefánia vagdalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-11-19 12:59

Nagyon ötletes neve van :-)! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a Felétek való elnevezését!
Vasárnap ezt sütöttem meg megint, köszi, hogy eszembe juttattad, mindig fejtörést okoz a hétvégi ebéd kitalálása!
Üdv:
Anita

572
főtt tojás 4 db
tojás 1 db
darált sertéshús 50 dkg
petrezselyem 1 ek
snidling 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 50 dkg
sajt 10 dkg
sárgarépa 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
zöldbab 20 dkg