r
Nosalty Logó

Töltött sertésszűz cseresznyeszósszal

Boti
Töltött sertésszűz cseresznyeszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött húshoz

A mártáshoz

596
Kalória
52.2g
Fehérje
19.9g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
220.4g
Víz
140.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött húshoz

A mártáshoz

Összesen 596 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött húshoz

A mártáshoz

Összesen 2381 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött húshoz

A mártáshoz

Összesen 150 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 596 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    881.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 2381 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A bélszínt hosszában félig bevágjuk, majd ráhelyezünk egy nagyobb fóliát, és kiklopfoljuk kb. 20x30 cm nagyságúra. Egy tálban összekeverjük a túrót, az apróra vágott hagymákkal, sózzuk, borsozzuk. Ezt a túrókrémet a kiklopfolt bélszín közepére helyezzük hosszában. A bélszín két végét behajtjuk, majd óvatosan és jó szorosan felcsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk a külső felén is.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hústekercset körbepirítjuk. Kivesszük a húst a serpenyőből, és egy tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Utána letakarjuk alufóliával, és pihentetjük.
  3. A serpenyőben, amiben előzőleg a hús sült, beletesszük a kimagolt cseresznyét, és megfonnyasztjuk, cukrot töltünk rá, s kicsit karamellizáljuk. Felöntjük a Sangríaval, és lassú tűznél sűrűre főzzük. A végén beletesszük a vajat, és jól elkeverjük benne, hogy a szósz bársonyosabb legyen.
  4. Tálaláskor a hústekercset 4 cm-es szeletekre vágjuk. Személyenként 2-3 szeletet helyezünk a tányérra az oldalára fektetve, és kb. 3 ek szószt öntünk mindegyikre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem is tudom már, hol láttam vagy tanultam ezt a receptet, de az biztos, hogy a húsok és a gyümölcsök párosításai mindig csodálatos aromákkal lepnek meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...