Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sertésszűz cseresznyeszósszal

Töltött sertésszűz cseresznyeszósszal
Töltött sertésszűz cseresznyeszósszal
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is tudom már, hol láttam vagy tanultam ezt a receptet, de az biztos, hogy a húsok és a gyümölcsök párosításai mindig csodálatos aromákkal lepnek meg.

hozzávalók / 4 adag

A töltött húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Köretként én rozmaringos, olajban sült újburgonyát készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt hosszában félig bevágjuk, majd ráhelyezünk egy nagyobb fóliát, és kiklopfoljuk kb. 20x30 cm nagyságúra. Egy tálban összekeverjük a túrót, az apróra vágott hagymákkal, sózzuk, borsozzuk. Ezt a túrókrémet a kiklopfolt bélszín közepére helyezzük hosszában. A bélszín két végét behajtjuk, majd óvatosan és jó szorosan felcsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk a külső felén is.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hústekercset körbepirítjuk. Kivesszük a húst a serpenyőből, és egy tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Utána letakarjuk alufóliával, és pihentetjük.
  3. A serpenyőben, amiben előzőleg a hús sült, beletesszük a kimagolt cseresznyét, és megfonnyasztjuk, cukrot töltünk rá, s kicsit karamellizáljuk. Felöntjük a Sangríaval, és lassú tűznél sűrűre főzzük. A végén beletesszük a vajat, és jól elkeverjük benne, hogy a szósz bársonyosabb legyen.
  4. Tálaláskor a hústekercset 4 cm-es szeletekre vágjuk. Személyenként 2-3 szeletet helyezünk a tányérra az oldalára fektetve, és kb. 3 ek szószt öntünk mindegyikre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós sertésszűztekercsek gyümölcsös-boros mártással, juhtúrós sertéstekercs cseresznyés-boros mártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Thandi
Andi / Thandi Sun, 2011-06-05 20:04

Szia! Én ma elkészítettem a családnak, isteni volt. Köszi a receptet!
Andi

tszandi
Szandi / tszandi Sat, 2010-06-05 09:08

Szia. Jól hangzik a recept. Csak a hagymáknál elvesztem. Milyen a zöldhagyma, és milyen a zöldfokhagyma? És melyik ezekből az újhagyma? Bevallom rá kellett keresnem képkeresőn. És nekem mindegyiknek újhagyma kinézete van. Az jó ha rakok bele egy szál újhagymát és mondjuk kb 2 gerezd zúzott fokhagymát?
Válaszod előre is köszönöm.
Szandi

boti
Boti / boti Wed, 2010-06-09 06:40

Nallunk Erdelyben a zoldhagyma, az az ujhagyma es a zoldfokhagyma, az az egesz friss fokhagyma, aminek meg friss zold szara van. En ezeket hasznaltam, mivel ez volt a "kamramban", de egesz nyugodtan hasznalhatsz zuzott fokhagymat, de annak igen eros az aromaja, lehet elnyomja a cseresznyeszosz kellemes izet. ezert hasznaltam a zoldfokhagymat, mert annak kevesbe intenziv az aromaja.
Sok sikert hozza.
Boti

596
sertésszűz 80 dkg
juhtúró 20 dkg
zöldhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 db
napraforgó olaj 50 ml
cseresznye 25 dkg
sangria 100 ml
cukor 1 ek
vaj 20 g